Nationale politie arresteert jihadist in de stad Reus

Nationale politie arresteert jihadist in de stad Reus
Beeld: 123rf

Nationale politie arresteert jihadist in de stad Reus

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

TARRAGONA – De Policia Nacional heeft in de stad Reus aan de Costa Dorada in de provincie Tarragona (Catalonië) een 38-jarige Marokkaanse man aangehouden op verdenking van indoctrinatie en verspreiding van terroristisch materiaal. Het gaat volgens de Spaanse kranten om een jihadist van Marokkaanse afkomst die o.a. contact opnam met eerder gearresteerde terroristen en verdachten.

De Spaanse politie heeft bij het onderzoek hulp gekregen van Europol waarna er twee personen aangehouden konden worden. Een van hen werd kort na zijn arrestatie weer op vrije voeten gesteld terwijl de andere voorgeleid zal worden aan de rechter. Deze laatste persoon wordt in Spanje omschreven als een ‘cibersoldado’ ofwel een cyber-soldaat.

Hij is gespecialiseerd in de virtuele strategie van de Islamitische Staat (IS) en probeerde via internet potentiële terroristen te werven en anderen te radicaliseren. Daarnaast is bekend dat de verdachte in het openbaar de acties van de IS goedkeurde en iedereen aanraadde om mee te doen met de strijd van de Islamitische Staat.

Ga naar de inhoud