Nationale politie arresteert jihadist in de stad Reus

Nationale politie arresteert jihadist in de stad Reus
Beeld: 123rf

Nationale politie arresteert jihadist in de stad Reus

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

TARRAGONA – De Policia Nacional heeft in de stad Reus aan de Costa Dorada in de provincie Tarragona (Catalonië) een 38-jarige Marokkaanse man aangehouden op verdenking van indoctrinatie en verspreiding van terroristisch materiaal. Het gaat volgens de Spaanse kranten om een jihadist van Marokkaanse afkomst die o.a. contact opnam met eerder gearresteerde terroristen en verdachten.

De Spaanse politie heeft bij het onderzoek hulp gekregen van Europol waarna er twee personen aangehouden konden worden. Een van hen werd kort na zijn arrestatie weer op vrije voeten gesteld terwijl de andere voorgeleid zal worden aan de rechter. Deze laatste persoon wordt in Spanje omschreven als een ‘cibersoldado’ ofwel een cyber-soldaat.

Hij is gespecialiseerd in de virtuele strategie van de Islamitische Staat (IS) en probeerde via internet potentiële terroristen te werven en anderen te radicaliseren. Daarnaast is bekend dat de verdachte in het openbaar de acties van de IS goedkeurde en iedereen aanraadde om mee te doen met de strijd van de Islamitische Staat.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.