Nationale politie arresteert jihadist in de stad Reus

Nationale politie arresteert jihadist in de stad Reus
Beeld: 123rf

TARRAGONA – De Policia Nacional heeft in de stad Reus aan de Costa Dorada in de provincie Tarragona (Catalonië) een 38-jarige Marokkaanse man aangehouden op verdenking van indoctrinatie en verspreiding van terroristisch materiaal. Het gaat volgens de Spaanse kranten om een jihadist van Marokkaanse afkomst die o.a. contact opnam met eerder gearresteerde terroristen en verdachten.

De Spaanse politie heeft bij het onderzoek hulp gekregen van Europol waarna er twee personen aangehouden konden worden. Een van hen werd kort na zijn arrestatie weer op vrije voeten gesteld terwijl de andere voorgeleid zal worden aan de rechter. Deze laatste persoon wordt in Spanje omschreven als een ‘cibersoldado’ ofwel een cyber-soldaat.

Hij is gespecialiseerd in de virtuele strategie van de Islamitische Staat (IS) en probeerde via internet potentiële terroristen te werven en anderen te radicaliseren. Daarnaast is bekend dat de verdachte in het openbaar de acties van de IS goedkeurde en iedereen aanraadde om mee te doen met de strijd van de Islamitische Staat.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

2
Reageer op dit artikel

1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Robert Lemm

Hoe komt het toch dat er in Catalonië zoveel yihadisten zitten.? Omdat het separatisme een gunstige omstandigheid voor hen is?

Ned

Het aantal islamieten in Catalonië is vrij hoog in vergelijking tot de rest van het land. Daarnaast zal, denk ik, meespelen dat ze in Catalonië een softere behandeling krijgen, meer vergelijkbaar met Frankrijk, Zweden, Engeland, Duitsland, Nederland en België. Pamperen, in het gelijk stellen en ophemelen werken minder goed dan goed onderwijs geven, zodat men een meer kritieke geest ontwikkelt, en kritiek leveren op sprookjes.

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.