Search
menu
Search

Orihuela klaar voor de Middeleeuwse markt

Orihuela klaar voor de Middeleeuwse markt
Beeld: Ayuntamiento de Orihuela

Orihuela klaar voor de Middeleeuwse markt

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – Het zal alweer de XXII editie zijn van de ‘mercado medieval’ in het historische centrum van Orihuela in de provincie Alicante. Dit weekend vanaf vrijdag 31 januari tot en met zondag 2 februari (2020) staat Orihuela in het teken van middeleeuwse kledij, muziek, toneel en ambachtelijke producten tijdens de middeleeuwse markt in het ‘casco histórico’.

Aangezien het volgens de Spaanse weerdienst een warm weekend gaat worden met temperaturen van 23 graden of meer, zal er zeker een gezellige sfeer zijn tijdens de middeleeuwse markt in Orihuela. Het is dit jaar alweer de 22e editie van de thematische markt vol met originaliteit, animatie, magie, illusie en plezier voor de kleintjes en volwassenen.

De oorsprong van deze markt is het jaar 1272 toen Koning Alfonso X (el Sabio) in Orihuela een jaarlijks terugkerende markt organiseerde. Jaren later werd door Koning Ferdinand IV in 1295 besloten dit soort markten ook in andere steden en dorpen te organiseren. Uiteraard werd er toen niet gesproken over een middeleeuwse markt maar dat is nu anno 2020 wel het geval.

Ga naar de inhoud