Orihuela klaar voor de Middeleeuwse markt

Orihuela klaar voor de Middeleeuwse markt
Beeld: Ayuntamiento de Orihuela

Orihuela klaar voor de Middeleeuwse markt

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – Het zal alweer de XXII editie zijn van de ‘mercado medieval’ in het historische centrum van Orihuela in de provincie Alicante. Dit weekend vanaf vrijdag 31 januari tot en met zondag 2 februari (2020) staat Orihuela in het teken van middeleeuwse kledij, muziek, toneel en ambachtelijke producten tijdens de middeleeuwse markt in het ‘casco histórico’.

Aangezien het volgens de Spaanse weerdienst een warm weekend gaat worden met temperaturen van 23 graden of meer, zal er zeker een gezellige sfeer zijn tijdens de middeleeuwse markt in Orihuela. Het is dit jaar alweer de 22e editie van de thematische markt vol met originaliteit, animatie, magie, illusie en plezier voor de kleintjes en volwassenen.

De oorsprong van deze markt is het jaar 1272 toen Koning Alfonso X (el Sabio) in Orihuela een jaarlijks terugkerende markt organiseerde. Jaren later werd door Koning Ferdinand IV in 1295 besloten dit soort markten ook in andere steden en dorpen te organiseren. Uiteraard werd er toen niet gesproken over een middeleeuwse markt maar dat is nu anno 2020 wel het geval.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.