61-jarige off piste snowboarder om het leven gekomen in Sierra Nevada

61-jarige off piste snowboarder om het leven gekomen in Sierra Nevada
Beeld: Sierra Nevada / Facebook

61-jarige off piste snowboarder om het leven gekomen in Sierra Nevada

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

GRANADA – Bij het skigebied Sierra Nevada, dat ondanks de corona-pandemie gedeeltelijk open is, heerst een grimmige sfeer nu bekend is geworden dat een 61-jarige snowboarder tijdens een afdaling om het leven is gekomen. De oudere man bevond zich op een piste die afgesloten was en had daar eigenlijk niet mogen zijn.

Het skistations Sierra Nevada in Granada is weliswaar geopend maar eigenlijk kunnen alleen inwoners van de provincie Granada en in mindere mate de inwoners van de autonome regio Andalusië, mits er geen lokale lockdown geldt, gaan skiën in het skigebied waar je vanaf de piste Afrika en de zee kunt zien op een heldere dag.

Dat neemt niet weg dat er skiërs en snowboarders zijn die dus kunnen genieten van de sneeuw en het skistation waar het erg rustig is. Maar donderdagmiddag om 14.30 uur besloot een 61-jarige snowboarder ondanks de rust op de pistes toch off piste te gaan en bevond hij zich op een piste die voor het publiek gesloten was.

Dat deed deze senior snowboarder op de piste Fuente del Tesoro die duidelijk met borden en afzettingsmateriaal was afgesloten. Het is onbekend wat er mis is gegaan met de snowboarder maar op de Facebookpagina van het skistation wordt bevestigd dat de man ondanks reanimatie is overleden.

Reddingsdiensten troffen de skiër bewusteloos aan op de piste nadat de man door een hartstilstand was getroffen. Het gaat daarbij om een leraar van het instituut Hermenegildo Lanz in Granada.

Ga naar de inhoud