Na aardbevingen nu ook een vallende ster met helder lichtspoor boven Granada

Na aardbevingen nu ook een vallende ster met helder lichtspoor boven Granada
Beeld: VOORBEELDFOTO / 123rf

Na aardbevingen nu ook een vallende ster met helder lichtspoor boven Granada

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

GRANADA – Terwijl de bewoners van diverse gemeenten in het noordwesten van de provincie Granada in paniek en uit angst voor de gevolgen van de honderden aardbevingen die sinds december 2020 en met name de laatste dagen hebben plaatsgevonden de straat op vluchten, heeft Granada ook te maken gehad met een vallende ster met een bijzonder helder lichtspoor. 

Deze ‘bola de fuego’ raasde met 83.000 km/uur rond 1.19 uur in de nacht van donderdag op vrijdag over de provincie Granada en is waarschijnlijk door aardig wat mensen gezien.

Deze ‘vuurbal’ werd op circa 98 km hoogte in het noorden van de provincie Granada opgemerkt en met een camera gevolgd, zo ongeveer boven de gemeente Benamaurel. Van daaruit raasde de vallende ster met helder lichtspoor in noordwestelijke richting en deed dat zo’n 64 km lang om te eindigen op een hoogte van circa 34 km.

De vallende ster werd door ‘proyecto SMART’ met observatoria in La Hita (Toledo), Calar Alto (Almería), Sierra Nevada (Granada) in La Sagra (Granada) opgemerkt. Onderstaande video met uitleg is door hen gemaakt.

Hetzelfde observatorium heeft op 21 januari in de Madrid regio, op 20 januari in het zuiden van Spanje en op 19 januari langs de Middellandse Zeekust ook al videobeelden kunnen maken van heldere vallende sterren zoals HIER te zien is.

Ga naar de inhoud