Na aardbevingen nu ook een vallende ster met helder lichtspoor boven Granada

Na aardbevingen nu ook een vallende ster met helder lichtspoor boven Granada
Beeld: VOORBEELDFOTO / 123rf

Na aardbevingen nu ook een vallende ster met helder lichtspoor boven Granada

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 12 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

GRANADA – Terwijl de bewoners van diverse gemeenten in het noordwesten van de provincie Granada in paniek en uit angst voor de gevolgen van de honderden aardbevingen die sinds december 2020 en met name de laatste dagen hebben plaatsgevonden de straat op vluchten, heeft Granada ook te maken gehad met een vallende ster met een bijzonder helder lichtspoor. 

Deze ‘bola de fuego’ raasde met 83.000 km/uur rond 1.19 uur in de nacht van donderdag op vrijdag over de provincie Granada en is waarschijnlijk door aardig wat mensen gezien.

Deze ‘vuurbal’ werd op circa 98 km hoogte in het noorden van de provincie Granada opgemerkt en met een camera gevolgd, zo ongeveer boven de gemeente Benamaurel. Van daaruit raasde de vallende ster met helder lichtspoor in noordwestelijke richting en deed dat zo’n 64 km lang om te eindigen op een hoogte van circa 34 km.

De vallende ster werd door ‘proyecto SMART’ met observatoria in La Hita (Toledo), Calar Alto (Almería), Sierra Nevada (Granada) in La Sagra (Granada) opgemerkt. Onderstaande video met uitleg is door hen gemaakt.

Hetzelfde observatorium heeft op 21 januari in de Madrid regio, op 20 januari in het zuiden van Spanje en op 19 januari langs de Middellandse Zeekust ook al videobeelden kunnen maken van heldere vallende sterren zoals HIER te zien is.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.