Werk in de dorpsbar en woning voor een familie die naar een dorp in Castellón verhuist

Werk in de dorpsbar en woning voor een familie die naar een dorp in Castellón verhuist
Beeld: Google Maps / Screenshot

Werk in de dorpsbar en woning voor een familie die naar een dorp in Castellón verhuist

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

CASTELLÓN – De gemeente La Pobla de Benifassà is op zoek naar een gezin met schoolgaand kind (of kinderen) om de lokale dorpsbar te runnen waarbij de nieuwe bewoners van het 200 inwoners tellende dorp in de provincie Castellón een woning krijgen. De Cafetaria La Societat wordt samen met de woning voor een symbolisch bedrag verhuurd want het belangrijkste is dat de bar open blijft en dat er schoolkinderen zijn om zo ontvolking tegen te gaan.

La Societat is al tientallen jaren de sociale ontmoetingsplaats voor de nu 200 inwoners die nog in het dorp La Pobla de Benifassà woonachtig zijn. Tot nu toe werd de dorpsbar gerund door een gezin met schoolgaande kinderen maar door omstandigheden moeten zij het dorp verlaten. Dus wordt er gezocht naar een nieuwe uitbater met als enige eis dat het om een gezin gaat met schoolkinderen, al wordt horeca ervaring zeer op prijs gesteld.

De bar La Societat is tien jaar geleden compleet verbouwd tot een modern ‘eersteklas’ bar-cafetaria. Ondanks de ‘recente’ verbouwing hebben de huidige uitbaters toch noodgedwongen moeten beslissen het dorp te verlaten waardoor de bar gesloten wordt, tenzij er nieuwe uitbaters worden gevonden. 

De bar zelf ligt aan de Carrer Major in het centrum van het dorp en er is geen inwoner (er zijn iets meer dan 200) die de bar niet van binnen kent. Er zijn in het dorp ook enkele B&B’s (Casas Rurales), een hotel en een restaurant te vinden

Gegadigden kunnen zich melden bij de gemeente via info@lapobladebenifassa.es of door naar de website van de gemeente La Pobla de Benifassà te gaan. HIER kun je foto’s zien op Google Maps (Google Streetview is er nog niet geweest).

Ga naar de inhoud