100 Banksys in Barcelona te zien

100 Banksys in Barcelona te zien
Beeld: 123rf

100 Banksys in Barcelona te zien

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – Voor het eerst zijn er meer dan 100 kunstwerken van de street artist Banksy in de Catalaanse stad Barcelona te zien. Voordat je de straten gaat afstruinen op zoek naar de kunstwerken op muren etc, de kunstwerken van Banksy zijn daar niet te zien. Maar wel sinds 25 februari in het Espacio Trafalgar in Barcelona.

Tijdens de ‘The World Of Banksy’ expositie zijn er 100 kunstwerken van de onbekende maar tegelijk zeer bekende kunstenaar en street artist Banksy op ware grootte te bewonderen in het Espacio Trafalgar. Het gaat om een tentoonstelling die eerder al succesvol in Parijs te zien was maar dus nu naar Barcelona is gekomen.

Ben je een fan van Banksy dan is dit jouw kans om alle kunstwerken van de Britse artiest op een plaats te zien. Er zijn meer dan 100 schilderingen die de graffitikunstenaar maakte tussen 2000 en 2018 in Frankrijk, de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Israël of Palestina te zien tijdens deze expositie.

Daarnaast is de tentoonstelling uniek omdat een groot deel van de tentoongestelde muurschilderingen die door 10 artiesten zijn na gemaakt op dit moment in het echt niet meer bestaan, zijn gestolen of zijn vernietigd en er alleen bewijzen van bestaan op internet.

Tijdens het bekijken van de kunstwerken in het Espacio Trafalgar wordt de bezoeker begeleid door stedelijke achtergrondgeluiden zoals politiesirenes en verkeer om het gevoel van de straat te versterken.

Meer informatie over de Banksy expositie is HIER te lezen.

Ga naar de inhoud