El Clásico tussen Real Madrid en FC Barcelona (UPDATE)

El Clásico tussen Real Madrid en FC Barcelona
Beeld: 123rf

El Clásico tussen Real Madrid en FC Barcelona (UPDATE)

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VOETBAL – Op zondag 1 maart om 21 uur wordt de ‘El Clásico’ wedstrijd tussen Spanje’s aartsrivalen Real Madrid en FC Barcelona In het Santiago Bernabeu gespeeld. Het gaat om de tweede ‘El Clásico’ wedstrijd tussen aartsrivalen FC Barcelona en Real Madrid in speelronde 26 (van de 38) van het voetbalseizoen 2019/2020.

Deze zondag wordt de tweede wedstrijd der wedstrijden gespeeld tussen Real Madrid en FC Barcelona. De eerste van de duels moest plaatsvinden op 26 oktober 2019 maar vanwege de politieke onrust en protesten op straat in Barcelona werd die wedstrijd geannuleerd en uitgesteld tot 18 december. Die problematische en politiek beladen Klassieker op 18 december eindigde in een 0-0 gelijkspel.

De Klassieker op zondag 1 maart komt met een FC Barcelona die de LaLiga aanvoert met 55 punten gevolgd door Real Madrid met 53 punten. Als Madrid wint dan staat de Koninklijke weer op de eerste plaats maar als Barça wint zal de afstand 5 punten worden.

UPDATE: De tweede El Clásico van dit voetbalseizoen is geëindigd op een 2-0 voor Real Madrid. Beide doelpunten werden gemaakt in de tweede helft door Vinicius en Mariano terwijl FC Barcelona kansen had in de eerste helft. Het is voor het eerst sinds oktober 2014 dat Real Madrid in een competitieduel van aartsrivaal FC Barcelona heeft gewonnen. Madrid heeft nu de koppositie van Barcelona overgenomen.

Cijfers

Als gekeken wordt naar de geschiedenis van de El Clásico wedstrijden valt het volgende op. Van de 178 wedstrijden die beide clubs in de Spaanse voetbalcompetitie tegenover elkaar stonden wist Real Madrid er 72 te winnen en wist FC Barcelona er 72 keer met de titel vandoor te gaan. Er werd daarnaast 35 gelijk gespeeld.

Het totaal aantal doelpunten dat beide clubs hebben gemaakt tussen 17 februari 1929 en 1 maart 2020 waren er 286 voor Madrid en 288 voor Barcelona. Dit zijn dan alleen de cijfers van de klassiekers in de Spaanse voetbalcompetitie (en dus niet de Copa del Rey en andere competities).

Ongeacht wat de uitslag van de wedstrijd dit weekend zal worden, spannend wordt het ongetwijfeld waarbij beide clubs niet zomaar de wedstrijd zullen weggegeven en zullen vechten tot het einde.

Ga naar de inhoud