Nerja krijgt de honderdste ALDI-supermarkt in Andalusië

Nerja krijgt de honderdste ALDI-supermarkt in Andalusië
Beeld: ALDI / web

Nerja krijgt de honderdste ALDI-supermarkt in Andalusië

De bekende supermarktketen ALDI breidt haar aanwezigheid in Andalusië verder uit. Op 22 maart 2024 opent de supermarktketen haar 100e vestiging in deze Spaanse regio. De nieuwe winkel zal geopend worden in de kustplaats Nerja in de provincie Málaga. Deze recente opening bevestigt ALDI’s toewijding om verder te groeien in Andalusië, waar de keten al het grootste aantal winkels in Spanje heeft.

ALDI is een Duitse supermarktketen die bekend staat om haar lage prijzen en eigen (biologische) merken. De eerste ALDI-winkel in Andalusië opende haar deuren in 2002. Sinds die tijd heeft de supermarktketen een opmerkelijke groei doorgemaakt in de regio. In de afgelopen drie jaar alleen heeft ALDI 26 nieuwe winkels geopend in Andalusië, wat een kwart vertegenwoordigt van alle nieuwe vestigingen in heel Spanje tijdens dezelfde periode.

Om de gestage groei in Andalusië het hoofd te bieden, heeft ALDI recent haar logistieke capaciteit uitgebreid in haar distributiecentrum in Dos Hermanas, een gemeente in de provincie Sevilla. Deze strategische zet stelt de keten in staat om efficiënter te opereren en een betere service te bieden aan haar winkels in de regio.

Nerja, de nieuwe thuisbasis van ALDI’s 100e winkel in Andalusië, is een populaire toeristenbestemming aan de Costa del Sol. De opening van de nieuwe ALDI-winkel zal een welkome impuls geven aan de lokale economie van Nerja. De supermarkt zal werkgelegenheid bieden aan ongeveer 15 mensen uit de omgeving. Bovendien zal de komst van ALDI bijdragen aan een bredere keuze en toegankelijkere prijzen voor zowel lokale bewoners als toeristen.

De nieuwe ALDI zal gevestigd zijn in het industriegebied Castillo Alto, aan de Avenida Alcalde Antonio Villasclaras. Deze locatie is strategisch gekozen vanwege de toegankelijkheid en de nabijheid van woonwijken en toeristische trekpleisters. Met een verkoopvloeroppervlakte van bijna 1.200 vierkante meter zal de winkel een ruim assortiment producten kunnen aanbieden.

Ga naar de inhoud