skip to Main Content
Is de kritiek op het veganistisch restaurant in Tarragona terecht voor het niet toelaten van babymelk?

Is de kritiek op het veganistisch restaurant in Tarragona terecht voor het niet toelaten van babymelk?

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

TARRAGONA – Het veganistische restaurant El Vergel in het oude deel van de Catalaanse stad Tarragona aan de Costa Dorada heeft de landelijke pers gehaald omdat ze babymelk niet toestaan in hun restaurant. Zoals bekend eten en drinken veganisten niets wat van dieren afkomstig is en dus ook geen melk van koeien. Dit heeft tot een veggie-rel gezorgd toen een vrouwelijke klant vriendelijk werd verzocht op te houden met het voeden van haar baby of het restaurant te verlaten.

De strikte regels van het restaurant wat betreft het voeden van baby’s met “koeienmelk” of een andere melk van dieren hebben ervoor gezorgd dat niet alleen de moeder kwaad is op de directie van het veganistische restaurant El Vergel in Tarragona maar ook andere klanten die het geen nette actie vonden. Het veggie restaurant zegt echter dat echte veganisten de houding van de directie wel zullen begrijpen want een veganist eet en drinkt niets wat van dieren afkomstig is, dus ook geen melk van koeien of geiten of wat dan ook.

Informatie

Overigens hangt de uitleg van het “geen koeienmelk” beleid ook bij de ingang wanneer men het restaurant binnenkomt maar blijkbaar was de aanwezige moeder geen 100% veganist anders had ze ook geen koeienmelk aan haar baby gegeven. Toch heeft de actie van het restaurant door discreet op de tafel van het stel wat zat te eten en de moeder die de babyfles gaf een papiertje te leggen met het verzoek op te houden met het geven van melk aan haar baby, voor ophef gezorgd bij het stel en diverse andere aanwezige klanten. Dit terwijl er weer andere klanten waren die het uiteraard eens zijn met de actie en het strikte beleid.

Sociale media

Blijkbaar heeft de moeder die uiteindelijk onder gemompel besloot de zaak te verlaten nogal negatief gereageerd op de sociale netwerken zoals Facebook en Tripadvisor. Daar heeft een ober van het restaurant weer een commentaar op gegeven dat een veganist geen melk van koeien gebruikt en het deze klant duidelijk werd gemaakt door een papiertje op tafel te leggen om geen scène te veroorzaken. Het feit dat dit wel tot een veggie-rel is uitgegroeid is mede te danken aan de houding van de klant die overigens heeft aangegeven nooit meer terug te gaan naar El Vergel. Andere klanten hebben echter weer positief gereageerd op de houding van het veganistische restaurant en zijn het compleet eens met de strikte regels.

PS: De reactie is er (ondanks het feit geen veganist of vegetarisch te zijn) enkele keren geweest en het eten en de service is erg goed, anders dan een stukje vlees maar lekker en origineel. 

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 5 reacties
  1. Dit is een beetje dubbel.

    Als veganist zijnde (wat de uitbaters van dit restaurant en vele van hun bezoekers wss zijn), is het best aanstootgevend om in een omgeving die je “veilig” acht (je gaat er, verwachtende dat er geen dierenleed aanwezig zal zijn, wat voor een ontspannen gevoel zorgt) dan toch geconfronteerd te worden met dierenleed. Voor niet-veganisten lijkt dit mss raar, maar eens je ogen open zijn, en je wéét wat voor een leed koemelk (geen baby-melk dus) met zich meebrengt, doet de aanblik van dierlijke producten pijn. Je ziet het leed dat erbij gepaard ging in je hoofd. Op andere plaatsen doe je dan erg je best om je daarover te zetten, maar in een vegan restaurant bijvoorbeeld, kun je eindelijk ontspannen. Om dat gevoel te behouden, hebben de uitbaters bij de ingang een bordje gehangen waarop dit wordt duidelijk gemaakt. De mensen in kwestie hadden het waarschijnlijk niet gezien of beseft, waarna ze er discreet op gewezen werden.

    Persoonlijk zou ik het wel gedoogd hebben, omdat deze mensen in kwestie de essentie van het veganisme (nog) niet begrijpen, maar daarom niet persé slechte bedoelingen hebben. Misschien willen ze wel stilaan overschakelen naar een meer plantaardige voeding, misschien proberen ze hun impact op het milieu te verminderen, …. Deze ervaring is erg naar overgekomen, en heeft een negatief beeld achtergelaten bij hun over veganisme, en dat is spijtig.

  2. wat een onzinnige reactie van dat restaurant, een baby die al kan beslissen of het wel of geen dierlijk eten diet nuttigen. En misschien was het wel moedermelk, ohhhh natuurlijk ook dierlijk. Dus hun eten wordt door dieren bereid en opgedient, jatochegwel

  3. Ik ben geen veganist. Toch ben ik het helemaal eens met de directie van het restaurant, temeer omdat het aangegeven staat voordat je het restaurant binnenkomt. Het gedrag van de klanten die daar niet aan gehoorzamen is ver beneden peil. (goede gratis reclame voor het restaurant) Hihi misschien is het daarom wel in scene gezet.

    1. Ben het helemaal met Jacob en de Directie van het Restaurant eens ! Het was buiten al bekend dat het een Veganistisch restaurant betrof , dus moeder had gewoon naar een ”gewoon restaurant” moeten gaan !!

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken