Is de kritiek op het veganistisch restaurant in Tarragona terecht voor het niet toelaten van babymelk?

c57ea2805f76cb192f780de3c8f713fc
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

TARRAGONA – Het veganistische restaurant El Vergel in het oude deel van de Catalaanse stad Tarragona aan de Costa Dorada heeft de landelijke pers gehaald omdat ze babymelk niet toestaan in hun restaurant. Zoals bekend eten en drinken veganisten niets wat van dieren afkomstig is en dus ook geen melk van koeien. Dit heeft tot een veggie-rel gezorgd toen een vrouwelijke klant vriendelijk werd verzocht op te houden met het voeden van haar baby of het restaurant te verlaten.

De strikte regels van het restaurant wat betreft het voeden van baby’s met “koeienmelk” of een andere melk van dieren hebben ervoor gezorgd dat niet alleen de moeder kwaad is op de directie van het veganistische restaurant El Vergel in Tarragona maar ook andere klanten die het geen nette actie vonden. Het veggie restaurant zegt echter dat echte veganisten de houding van de directie wel zullen begrijpen want een veganist eet en drinkt niets wat van dieren afkomstig is, dus ook geen melk van koeien of geiten of wat dan ook.

Informatie

Overigens hangt de uitleg van het “geen koeienmelk” beleid ook bij de ingang wanneer men het restaurant binnenkomt maar blijkbaar was de aanwezige moeder geen 100% veganist anders had ze ook geen koeienmelk aan haar baby gegeven. Toch heeft de actie van het restaurant door discreet op de tafel van het stel wat zat te eten en de moeder die de babyfles gaf een papiertje te leggen met het verzoek op te houden met het geven van melk aan haar baby, voor ophef gezorgd bij het stel en diverse andere aanwezige klanten. Dit terwijl er weer andere klanten waren die het uiteraard eens zijn met de actie en het strikte beleid.

Sociale media

Blijkbaar heeft de moeder die uiteindelijk onder gemompel besloot de zaak te verlaten nogal negatief gereageerd op de sociale netwerken zoals Facebook en Tripadvisor. Daar heeft een ober van het restaurant weer een commentaar op gegeven dat een veganist geen melk van koeien gebruikt en het deze klant duidelijk werd gemaakt door een papiertje op tafel te leggen om geen scène te veroorzaken. Het feit dat dit wel tot een veggie-rel is uitgegroeid is mede te danken aan de houding van de klant die overigens heeft aangegeven nooit meer terug te gaan naar El Vergel. Andere klanten hebben echter weer positief gereageerd op de houding van het veganistische restaurant en zijn het compleet eens met de strikte regels.

PS: De reactie is er (ondanks het feit geen veganist of vegetarisch te zijn) enkele keren geweest en het eten en de service is erg goed, anders dan een stukje vlees maar lekker en origineel. 

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.