Mercadona eigenaar zegt dat het openen van winkels op zondag alleen maar geld kost

Oeps ... foto ontbreekt!

Mercadona eigenaar zegt dat het openen van winkels op zondag alleen maar geld kost

Dit artikel is 6 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALENCIA – De oprichter en eigenaar van de Spaanse supermarktketen Mercadona, Juan Roig, heeft gezegd dat het openen van de meer dan 1.600 eigen supermarkten het bedrijf alleen maar geld zal gaan kosten en niets extra’s zal opleveren. Terwijl andere supermarkten zoals de Lidl, Aldi en Spar wel op zondag de deuren openen en het daar dan ook vaak druk is, wil Mercadona de zondag voorlopig niet open gaan.

De opmerking van Juan Roig heeft alles te maken met de nieuwe regeling in de Comunidad Valenciana waar men ook op zondag de deuren mag openen, iets wat ook steeds meer op andere plaatsen in Spanje gebeurt. Volgens de Mercadona topman zou het openen op de zondagen de supermarkt alleen maar geld gaan kosten en niets extra opleveren.

De Mercadona opent op dit moment alle dagen van de week behalve de zondag wat de supermarktketen als een familiedag ziet en een rustdag voor alle medewerkers. Mercadona opent nu alleen op zondagen als dat met feestdagen te maken heeft zoals twee opeenvolgende dagen dat de supermarkt gesloten is.

Juan Roig zegt dat de klant (jefe zoals deze genoemd wordt bij Mercadona) graag zou zien dat de Mercadona opent op zondag want de klant wil nu eenmaal een 24-uurs maatschappij, 365 dagen per jaar maar dat is niet haalbaar en kost veel te veel geld. Voor veel klanten zou het openen op zondag goed uitkomen maar Mercadona moet ook geld verdienen, zegt Juan Roig.

Op zondag opengaan zou inhouden dat de prijzen van de producten omhoog moeten om de extra kosten van personeel en logistiek te kunnen betalen. Het lijkt er dus op dat de Mercadona voorlopig nog steeds gesloten zal blijven op de zondag. Dat is een uitzondering want steeds meer supermarkten willen nu juist wel vaker open zijn om een betere service te bieden.

Ga naar de inhoud