skip to Main Content
Mercadona eigenaar zegt dat het openen van winkels op zondag alleen maar geld kost

Mercadona eigenaar zegt dat het openen van winkels op zondag alleen maar geld kost

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

VALENCIA – De oprichter en eigenaar van de Spaanse supermarktketen Mercadona, Juan Roig, heeft gezegd dat het openen van de meer dan 1.600 eigen supermarkten het bedrijf alleen maar geld zal gaan kosten en niets extra’s zal opleveren. Terwijl andere supermarkten zoals de Lidl, Aldi en Spar wel op zondag de deuren openen en het daar dan ook vaak druk is, wil Mercadona de zondag voorlopig niet open gaan.

De opmerking van Juan Roig heeft alles te maken met de nieuwe regeling in de Comunidad Valenciana waar men ook op zondag de deuren mag openen, iets wat ook steeds meer op andere plaatsen in Spanje gebeurt. Volgens de Mercadona topman zou het openen op de zondagen de supermarkt alleen maar geld gaan kosten en niets extra opleveren.

De Mercadona opent op dit moment alle dagen van de week behalve de zondag wat de supermarktketen als een familiedag ziet en een rustdag voor alle medewerkers. Mercadona opent nu alleen op zondagen als dat met feestdagen te maken heeft zoals twee opeenvolgende dagen dat de supermarkt gesloten is.

Juan Roig zegt dat de klant (jefe zoals deze genoemd wordt bij Mercadona) graag zou zien dat de Mercadona opent op zondag want de klant wil nu eenmaal een 24-uurs maatschappij, 365 dagen per jaar maar dat is niet haalbaar en kost veel te veel geld. Voor veel klanten zou het openen op zondag goed uitkomen maar Mercadona moet ook geld verdienen, zegt Juan Roig.

Op zondag opengaan zou inhouden dat de prijzen van de producten omhoog moeten om de extra kosten van personeel en logistiek te kunnen betalen. Het lijkt er dus op dat de Mercadona voorlopig nog steeds gesloten zal blijven op de zondag. Dat is een uitzondering want steeds meer supermarkten willen nu juist wel vaker open zijn om een betere service te bieden.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 16 reacties
 1. Een klant heeft maar een bepaald budget om te spenderen. Openen op zondag betekent gewoon dat klanten hun aankoop spreiden, niet dat ze méér gaan spenderen. Mercadona zal zijn rekening wel gemaakt hebben, anders zouden ze vlug hun deuren openen op zondag. En het personeel kan tenminste op zondag eens ademhalen.

 2. Ik vind dat er toch door bvb een wisselwerking sommige open zouden moeten zijn. Al is het maar voor de service naar de klanten toe. In België zijn er sommige open tot bvb 15uen soms betaal je een kleine toeslag op het totaalbedrag

 3. Van mij mogen ze de luchthavens ook op zondag sluiten. Wij werken regelmatig 4 zondagen per maand. Maar dit zou alleen maar geld kosten zeker in tegenstelling tot Mercadona ????

 4. Klant is dus geen koning bij Mercadona. Als de rest opengaat ,zal Mercadona ook open zijn. Mag hopen dat binnenkort de winkels hier ook op zondag open zijn, nu moeten alle boodschappen op zaterdag gebeuren. En door de week 2 kleine kinderen ‘s avonds meesleuren is geen optie.

 5. met de nieuwe wet ,in de Comenidad Valencia ,zijn de Carrefour ,Lidl ,grote winkelcentra’s niet iedere zondag meer open .Voor ons heel spijtig we waren gewoon dat iedere zondag alles open was .Als je gaat werken een luxe natuurlijk

 6. Supermarkten moeten gewoon 7 dagen per week open zijn. Dat zorgt ook voor extra werkgelegenheid en er zijn zat mensen die dat prettig vinden. Het verhaaltje dat het niets oplevert geloof ik niet. In Nederland zijn AH en Jumbo ook 365 dagen per jaar open.

  1. Vragen om open zijn (24 uur !?) Is egoïsties de winst is minder dan gij beweerd beetje rust in de verkoop wereld zou beter zijn totaal geen zondag verkoop maximaal een zondag per maand !! En uurtje eerder sluiten

 7. Voor mij hoeft dit niet,iedereen heeft graag een vrije dag. Is natuurlijk altijd gemakkelijk wanneer je iets vergeten bent, maar ik zou zelf ook niet op Zondag willen werken. En als je weet hoelang alle winkels open zijn alle dagen, dat is in België zeker niet zo

 8. Voor mij maakt het niet uit of hij op zondag sluit.En zeker niet als hij daarmee de prijzen laag kan houden.Als hij ze nog lager kan maken door zaterdag te sluiten nog geen probleem.

 9. Fijn dat Mercadona dicht is op Zondag voor het personeel!! Kunnen tenminste een dag adem halen en tijd met familie doorbrengen. Zou door heel Europa zó moeten zijn!iedereen een dag rust om bij te komen van het hectische leven!!

 10. Ik heb hier geen moeite mee. Als Roig er de prijzen mee laag kan houden, is dat mooi meegenomen. Mocht ik op zondag iets nodig hebben, ga ik ergens anders wel heen.
  Het blijft wel vreemd dat andere ketens die redenatie niet volgen, of niet willen toegeven, dat kan natuurlijk ook.

  1. Nu ben op geen enkele dag althans wat ik nu en ook al in de 60-stiger jaren heb mee gemaakt afhankelijk van de grote supers .
   In de toeristen buurten zijn de winkeltjes altijd open en zeker in het hoog seizoen. Maar ook in de dorpen en dan zeker
   s´morgens kun je op elke dag van de week terecht en soms wel tot middernacht als de eigenaar maar wakker is . De zo genaamde dag winkeltjes.

  2. andere ketens zijn niet zo groot als Mercadona. Als zij dit zouden doen dan moet dat gebeuren voor meer dan 1.600 winkels. De Aldi en Lidl zijn alleen op zondag geopend in bepaalde zones waar het met name toeristisch is. De Spar kan meer gezien worden als een buurtsuper en hebben ook niet zo veel vers spul als de Mercadona. Vers = logistiek en dus kost dat meer.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken