Mallorca overspoeld door Duitse toeristen na een verdriedubbeling van het vliegverkeer

Mallorca overspoeld door Duitse toeristen na een verdriedubbeling van het vliegverkeer
Beeld: Twitter

Mallorca overspoeld door Duitse toeristen na een verdriedubbeling van het vliegverkeer

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

PALMA – Ondanks het negatieve reisadvies van de Duitse autoriteiten kiezen duizenden Duitsers er toch voor om deze Paasvakantie naar Mallorca te vliegen. Vanaf vrijdag en tot en met zondag is het internationale vliegverkeer verdrievoudigd en steeg vooral het aantal Duitse vliegtuigpassagiers enorm. 

Spanjaarden mogen niet of moeilijk naar de Balearen reizen deze Semana Santa en daar is men uiteraard niet blij mee maar buitenlanders kunnen ongestoord naar Spanje komen omdat de internationale grenzen voor EU-burgers gewoon geopend zijn. 

En dat heeft men het afgelopen weekend geweten op Mallorca waar 24.584 passagiers geregistreerd werden terwijl dat het weekend daarvoor nog 7.913 passagiers waren. Er waren 219 internationale vluchten waarvan 53 op vrijdag, 76 op zaterdag en 90 op zondag.

Het overgrote merendeel van deze passagiers is afkomstig uit Duitsland maar er waren ook Denen, Zweden, Oostenrijkers en Zwitsers die naar Mallorca vlogen het afgelopen weekend.

De corona-controle wordt uitgevoerd door Sanidad Exterior en elke reiziger vanaf 6 jaar moet een negatieve PCR-testuitslag die max. 72 uur oud is voor aankomst bij zich hebben en daarnaast een ingevuld SpTH-formulier om de QR-code te scannen. 

Er zijn het afgelopen weekend 342 reizigers geweest die geen PCR-testuitslag bij zich hadden en ter plaatse een controle kregen en beboet werden.

Alle Duitse vakantiegangers (van 16 jaar en ouder) of tweede woningbezitters moeten voor de terugreis naar Duitsland een negatieve PCR-testuitslag laten zien anders mogen ze niet aan boord van het vliegtuig.

De 209 internationale vluchten die het afgelopen weekend hebben plaatsgevonden is nog maar een klein deel van de meer dan 2.000 vluchten die gepland staan sinds afgelopen vrijdag en tot en met Paasmaandag. 1.300 van deze vluchten zijn internationaal en de rest nationaal.

Ga naar de inhoud