Mallorca overspoeld door Duitse toeristen na een verdriedubbeling van het vliegverkeer

Mallorca overspoeld door Duitse toeristen na een verdriedubbeling van het vliegverkeer
Beeld: Twitter

Mallorca overspoeld door Duitse toeristen na een verdriedubbeling van het vliegverkeer

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

PALMA – Ondanks het negatieve reisadvies van de Duitse autoriteiten kiezen duizenden Duitsers er toch voor om deze Paasvakantie naar Mallorca te vliegen. Vanaf vrijdag en tot en met zondag is het internationale vliegverkeer verdrievoudigd en steeg vooral het aantal Duitse vliegtuigpassagiers enorm. 

Spanjaarden mogen niet of moeilijk naar de Balearen reizen deze Semana Santa en daar is men uiteraard niet blij mee maar buitenlanders kunnen ongestoord naar Spanje komen omdat de internationale grenzen voor EU-burgers gewoon geopend zijn. 

En dat heeft men het afgelopen weekend geweten op Mallorca waar 24.584 passagiers geregistreerd werden terwijl dat het weekend daarvoor nog 7.913 passagiers waren. Er waren 219 internationale vluchten waarvan 53 op vrijdag, 76 op zaterdag en 90 op zondag.

Het overgrote merendeel van deze passagiers is afkomstig uit Duitsland maar er waren ook Denen, Zweden, Oostenrijkers en Zwitsers die naar Mallorca vlogen het afgelopen weekend.

De corona-controle wordt uitgevoerd door Sanidad Exterior en elke reiziger vanaf 6 jaar moet een negatieve PCR-testuitslag die max. 72 uur oud is voor aankomst bij zich hebben en daarnaast een ingevuld SpTH-formulier om de QR-code te scannen. 

Er zijn het afgelopen weekend 342 reizigers geweest die geen PCR-testuitslag bij zich hadden en ter plaatse een controle kregen en beboet werden.

Alle Duitse vakantiegangers (van 16 jaar en ouder) of tweede woningbezitters moeten voor de terugreis naar Duitsland een negatieve PCR-testuitslag laten zien anders mogen ze niet aan boord van het vliegtuig.

De 209 internationale vluchten die het afgelopen weekend hebben plaatsgevonden is nog maar een klein deel van de meer dan 2.000 vluchten die gepland staan sinds afgelopen vrijdag en tot en met Paasmaandag. 1.300 van deze vluchten zijn internationaal en de rest nationaal.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.