Proefconcert met 5.000 deelnemers in Barcelona van lokale popband Love of Lesbian

Proefconcert met 5.000 deelnemers in Barcelona van lokale popband Love of Lesbian
Beeld: Twitter

Proefconcert met 5.000 deelnemers in Barcelona van lokale popband Love of Lesbian

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – Afgelopen zaterdagavond heeft men in het Palau de Sant Jordi in Barcelona een corona-proof test-concert gehouden. Bij het concert van Love of Lesbian waren 5.000 mensen publiek aanwezig wat de eerste keer sinds de aanvang van de corona-crisis is in Catalonië dat er een groot concert plaatsvindt, iets wat al eerder gebeurde in Madrid met diverse concerten van de populaire Spaanse zanger Raphael.

Love of Lesbian is een populaire Spaanse indiepopband afkomstig uit Sant Vicenç dels Horts in de provincie Barcelona. Bij het proefconcert van zaterdag werden 17 nummers gespeeld waaronder ‘Nadie por las calles’, seguido por ‘Bajo el volcán’, ‘Cuando no me ves’, ‘Noches reversibles’, ‘Segundo asalto’, ‘Contraespionaje’, ‘Los males pasajeros’, ‘Belice’, ‘Manifiesto delirista’ en ‘John Boy’.

De organisatie Festival por la Cultura Segura heeft ervoor gezorgd dat het concert met een publiek van 5.000 corona-veilig georganiseerd kon worden. Daarvoor werd 200.000 euro geïnvesteerd in corona-tests zoals de antigeensneltests en meer dan 5.000 FFP2 mondkapjes voor het publiek en organisatie, handgels en extra personeel om opstoppingen bij de in- en uitgangen te voorkomen etc.

Het test-optreden werd goedgekeurd door de regionale Catalaanse gezondheidsdiensten en diverse politici waren bij het concert zelf ook aanwezig. Volgens de organisatie verliep alles goed maar men zal pas later weten of er eventueel besmettingen hebben plaatsgevonden of niet.

Madrid

Net voor de kerst 2020 vonden er in Madrid diverse concerten plaats van de populaire Spaanse zanger Raphael. Die concerten zorgden voor een debat waarbij veel mensen het eens waren met de concerten, waaronder de lokale politici die aan de macht zijn in de Madrid regio, maar er waren ook veel tegenstanders die de concerten onverantwoord vonden.

De organisatie en de gemeente hielden echter vol dat alles volgens de regels was verlopen met een maximale capaciteit van 25% wat per avond meer dan 3.000 man publiek was.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.