Zomers weer met bijna 30 graden op het Spaanse vasteland maar 30+ op Canarische Eilanden

Zomers weer met bijna 30 graden op het Spaanse vasteland maar 30+ op Canarische Eilanden
Beeld: Freepik

Zomers weer met bijna 30 graden op het Spaanse vasteland maar 30+ op Canarische Eilanden

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 8 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De lente is op 20 maart begonnen en het afgelopen weekend in de nacht van 27 op 28 maart ging de zomertijd weer in. De maand april die eraan zit te komen staat bekend om wisselvallig wat betreft het weer waarbij de temperaturen flink kunnen stijgen maar ook kunnen dalen terwijl neerslag ook niet iets vreemds is in deze eerste lentemaand. Maar deze week lijkt het wel zomer op veel plaatsen waar het kwik bijna tot 30 graden of daarboven is gekomen waardoor maart afgesloten wordt met zomers weer.

Het goede zomerse en warme weer begon zoals gebruikelijk op de Canarische Eilanden waar het woensdag 24 maart net iets warmer werd dan 30 graden maar waar op donderdag 25 maart het kwik steeg naar 34,2 graden in La Aldea de San Nicolas op Gran Canaria.

Maar ook in Arucas op Gran Canaria en in Pájara op Fuerteventura steeg het kwik naar 31,4 graden terwijl het 30,7 graden werd in Puerto de Mogán op Gran Canaria en 30 graden in Teguise op Lanzarote. Ook de dagen daarna werden op de Canarische Eilanden hoge temperaturen gemeten maar op het Spaanse vasteland werd het ook steeds warmer.

Vasteland

Op zondag 28 maart werd de hoogste temperatuur van heel Spanje (dus inclusief de Canarische Eilanden) gemeten in Montoro in de provincie Córdoba (Andalusië) met 28 graden gevolgd door (ongewoon) Lugo (Galicië ) met 27,7 graden en Andújar en Bailén in de provincie Jaén (Andalusië) met 27,6 en 27,5 graden.

In noordwest Spanje in de normaal gesproken koude en natte autonome regio Galicië werden zondag hoge temperaturen gemeten zoals 27,7 graden in Lugo, 27,5 graden in Silleda (Pontevedra) en 27,3 graden in Ribadavia (Ourense).

Maandag

Op maandag 29 maart (om 14u) is het in het noorden van Spanje ook weer erg warm geworden zoals in Zumaia (Baskenland) waar het kwik steeg naar 26,2 graden of bij het vliegveld van San Sebastian (Baskenland) met 24,8 graden en het vliegveld van Santander (Cantabrië) met 24,4 graden en Castro Urdiales (Cantabrië) met 24,2 graden.

Woestijnzand en regen

Ook voor de rest van de week verwacht de Spaanse weerdienst Aemet nog aangenaam lekker zomers weer met hoge temperaturen. Maar vanaf donderdag 1 april (geen grap dus) kan het gaan regenen op veel plaatsen en zullen de temperaturen op veel plaatsen tussen de 5 en 10 graden gaan dalen.

Daarbij komt ook nog dat vanaf dinsdag er kans is op opnieuw een periode van Afrikaanse Sahara woestijn zand in de lucht wat met name te merken zal zijn op het Spaanse vasteland, hoofdzakelijk in het zuiden en westen van Spanje.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.