skip to Main Content
Negenjarige Franse jongen tijdens canyoning in Huesca overleden
Turismo Aragón

Negenjarige Franse jongen tijdens canyoning in Huesca overleden

HUESCA – Het afgelopen weekend is een 9-jarige jongen tijdens het canyoning in de Spaanse Pyreneeën overleden. De jongen beoefende de sport samen met familieleden. Het wild stromende water heeft het lichaam van de jongen meegesleurd maar de Guardia Civil vond de overleden jongen zondagmorgen.

Het dodelijke ongeval deed zich voor in de Sierra de Guara in de provincie Huesca, Aragón. Samen met een groep personen waaronder diverse familieleden deed de 9-jarige jongen mee met de canyoning excursie.

Rond 20 uur zaterdagavond kreeg de politie echter een melding dat er twee vrouwen en een kind vastzaten in het ravijn. De vrouwen konden uiteindelijk ongedeerd door de Guardia Civil gered worden maar de jongen werd door de stroming meegesleurd.

De zoektocht naar de 9-jarige Franse jongen was erg gecompliceerd vanwege de smalle doorgangen en het stijgende water dat wild stromend door het ravijn raasde. Daardoor kon men ‘s nachts niet zoeken en werd het lichaam pas zondagmorgen gevonden.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties
  1. Zeer erg voor de ouders en zeker dat ze achteraf beseffen dat het voor een groot deel hun schuld is maak het nog erger.

  2. Vreselijk voor iedereen. Maar waarom moet de familie zo’n jong kind meenemen op zulke gevaarlijke tochten en waarom laat de organisatie dit toe.
    Vreselijk, vreselijk en onverantwoord.

    1. Wat een dramaaaa!! Tragisch! Ik ben helemaal mee eens! Een jonge van 9 hoort hier niet. Organisatie en familie allebei verantwoordelijk hiervoor!!

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken