Negenjarige Franse jongen tijdens canyoning in Huesca overleden

Negenjarige Franse jongen tijdens canyoning in Huesca overleden
Beeld: Turismo Aragón
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

HUESCA – Het afgelopen weekend is een 9-jarige jongen tijdens het canyoning in de Spaanse Pyreneeën overleden. De jongen beoefende de sport samen met familieleden. Het wild stromende water heeft het lichaam van de jongen meegesleurd maar de Guardia Civil vond de overleden jongen zondagmorgen.

Het dodelijke ongeval deed zich voor in de Sierra de Guara in de provincie Huesca, Aragón. Samen met een groep personen waaronder diverse familieleden deed de 9-jarige jongen mee met de canyoning excursie.

Rond 20 uur zaterdagavond kreeg de politie echter een melding dat er twee vrouwen en een kind vastzaten in het ravijn. De vrouwen konden uiteindelijk ongedeerd door de Guardia Civil gered worden maar de jongen werd door de stroming meegesleurd.

De zoektocht naar de 9-jarige Franse jongen was erg gecompliceerd vanwege de smalle doorgangen en het stijgende water dat wild stromend door het ravijn raasde. Daardoor kon men ‘s nachts niet zoeken en werd het lichaam pas zondagmorgen gevonden.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.