Negenjarige Franse jongen tijdens canyoning in Huesca overleden

Negenjarige Franse jongen tijdens canyoning in Huesca overleden
Beeld: Turismo Aragón

HUESCA – Het afgelopen weekend is een 9-jarige jongen tijdens het canyoning in de Spaanse Pyreneeën overleden. De jongen beoefende de sport samen met familieleden. Het wild stromende water heeft het lichaam van de jongen meegesleurd maar de Guardia Civil vond de overleden jongen zondagmorgen.

Het dodelijke ongeval deed zich voor in de Sierra de Guara in de provincie Huesca, Aragón. Samen met een groep personen waaronder diverse familieleden deed de 9-jarige jongen mee met de canyoning excursie.

Rond 20 uur zaterdagavond kreeg de politie echter een melding dat er twee vrouwen en een kind vastzaten in het ravijn. De vrouwen konden uiteindelijk ongedeerd door de Guardia Civil gered worden maar de jongen werd door de stroming meegesleurd.

De zoektocht naar de 9-jarige Franse jongen was erg gecompliceerd vanwege de smalle doorgangen en het stijgende water dat wild stromend door het ravijn raasde. Daardoor kon men ‘s nachts niet zoeken en werd het lichaam pas zondagmorgen gevonden.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

3
Reageer op dit artikel

2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Eddy

Zeer erg voor de ouders en zeker dat ze achteraf beseffen dat het voor een groot deel hun schuld is maak het nog erger.

mienivanbaardewijk@hotmail.com

Vreselijk voor iedereen. Maar waarom moet de familie zo’n jong kind meenemen op zulke gevaarlijke tochten en waarom laat de organisatie dit toe.
Vreselijk, vreselijk en onverantwoord.

L.Perez

Wat een dramaaaa!! Tragisch! Ik ben helemaal mee eens! Een jonge van 9 hoort hier niet. Organisatie en familie allebei verantwoordelijk hiervoor!!

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.