Buffets en self service weer toegestaan in hotels en restaurants in de Valencia regio

Buffets en self service weer toegestaan in hotels en restaurants in de Valencia regio
Beeld: Freepik

Buffets en self service weer toegestaan in hotels en restaurants in de Valencia regio

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALENCIA – Via een speciale aanvulling op de regionale corona-maatregelen heeft de regionale overheid in de autonome regio Valencia bepaald dat de buffets en self service mogelijkheden weer zijn toegestaan in o.a. hotels, B&B’s en restaurants. Dat is dus goed nieuws voor de toeristische sector die daar om gevraagd had.

De horecagelegenheden of eigenaars van de hotels, toeristische complexen en B&B’s moeten zich bij het aanbieden van een buffet of self service bij het ontbijt, lunch en diner wel houden aan de geldende corona-regels in de Valencia regio. 

Dat houdt onder andere in dat de klanten of gasten die van de buffets gebruikmaken 1,5 meter afstand moeten houden en verplicht een mondkapje moeten dragen op het moment dat ze langs het buffet of self service lopen. Aan tafel mag het mondkapje af op het moment dat er genuttigd wordt.

De tafels waar de klanten of gasten aan zitten moeten de anderhalve meter afstand hebben en max. mogen er 6 personen aan een tafel zitten. Tafels moeten indien mogelijk pas gedekt worden als de klant/gast daar zit en na afloop moet alles gewassen en gereinigd worden.

Bij self service moet al het bereide eten afgedekt zijn en moet het onder een scherm liggen zoals een glazen plaat. Direct contact van de klant/gast met het eten is verboden. Machines en apparaten die veel aangeraakt worden zoals machines voor drank of koffie moeten elke 30 minuten gedesinfecteerd worden.

Ga naar de inhoud