Barcelona verkozen tot beste stad door Britse krant The Telegraph

Barcelona verkozen tot beste stad door Britse krant The Telegraph
Beeld: Freepik

Barcelona verkozen tot beste stad door Britse krant The Telegraph

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – Van het feit dat Barcelona een bezoekje waard is, hoeven we jou niet langer te overtuigen. Of het al dan niet ‘de beste stad ter wereld’ zou zijn, beslis jij misschien liever zelf. Volgens de Britse krant The Telegraph is dat alvast wél het geval.

The Telegraph voerde voor haar beslissing niet alleen een onderzoek uit bij een aantal experts binnen de reissector, maar onderwierp ook haar lezers aan een enquête. Barcelona kwam als eerste uit de bus met 588 van de 810 mogelijke punten. De Australische stad Sydney verzilverde de tweede plaats. 

In Spanje bestaat er een eeuwenoude vete tussen de twee voornaamste steden Madrid en Barcelona, die om de zoveel tijd op het voetbalveld wordt uitgevochten tijdens een zogenaamde El Clásico (de klassieker). In Madrid zal dan ook zuur gelachen worden om het oordeel van The Telegraph.

In Barcelona scoren vooral de gastronomie, de cultuur en het aanbod aan openluchtactiviteiten erg goed. De 19 restaurants met een Michelinster, het muziekaanbod, de Joodse week uit de 12e Eeuw, de 39 vijfsterrenhotels en de vele uren zon brachten de Catalaanse hoofdstad veel punten.

“Barcelona combineert alles van het meest betoverende van de mediterrane steden; een relaxed ritme, maanden van onophoudelijke zon, onevenaarbaar eten, en de culturele invloed of het ontwerp van gelijk welke stad uit koude Noorden”, vat The Telegraph samen. De studie wijst er ook nog op dat de stad een erg open en ontvankelijk sfeer heeft, en een bijzonder laag moordcijfer kent. Wel worden een paar punten afgetrokken voor de hoge graad van bevolkingsdichtheid.

De rest van de ranking gaat als volgt: Sidney (2), Kaapstad (3), Lissabon (4), Venetie (5), Los Angeles (6), Dubai (7), Londen (8), Vancouver (9) en Florence (10). Sevilla en Madrid zijn de volgende Spaanse steden op respectievelijk plaats 13 en 16.

Ga naar de inhoud