Search
menu
Search

6x must haves als je een tweede huis in Spanje koopt

6x must haves als je een tweede huis in Spanje koopt
Beeld: Canva

6x must haves als je een tweede huis in Spanje koopt

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Bijna iedereen droomt ervan, een tweede huis in een land waar het niet driekwart van het jaar regent. Meestal blijft het daarbij, dromen. Maar wat nou als je droom is uitgekomen. Je hebt een tweede huis weten te bemachtigen of je hebt het budget om er één te kopen. Wat zijn de dingen die je niet mag missen bij een tweede huis in Spanje. Hieronder heeft het internationaal makelaarskantoor Casalunya 6 dingen op een rijtje gezet.

1. Zwembad

Een tweede woning hoeft niet altijd een grote villa te zijn. Het kan ook heel goed een appartement zijn in een appartementencomplex. En waar bij een villa meestal een zwembad inbegrepen is heeft een appartement daar geen plek voor. Gelukkig hebben veel appartementencomplexen een gedeeld zwembad. Het voordeel hiervan is dat zelfs als je er niet bent, wordt het zwembad wel onderhouden. Een gedeeld zwembad brengt wel extra servicekosten met zich mee (Vve kosten, costes de comunidad). De makelaar kan je hier beter over inlichten.

2. Airco

Een huis in Spanje betekent dat het in de meeste huizen ook flink warm kan worden in de zomer. Daarom is een goede airco geen overbodige luxe. Lees HIER meer over airco’s met zonnepanelen in Spanje.

3. Dichtbij zee/strand

Het kan natuurlijk zijn dat je een woning in de stad wil, maar zelfs dan is het fijn om de mogelijkheid te hebben om op wandelafstand van de zee te wonen. Waarschijnlijk gaat de voorkeur uit naar een uitzicht op zee. En gelijk heb je, want wie wil nou niet na een lange dag op het strand zitten met je voeten in het zand, een drankje in je hand en het geluid van de golven in je oor.

4. Balkon/tuin

Zoals we bij een zwembad ook al genoemd hebben, een tweede woning hoeft geen villa te zijn. Wel is het ongeacht de grootte fijn om een plekje voor jezelf te hebben in de buitenlucht. Dit kan een tuin, terras of een balkon zijn. Want in rust kunnen genieten van de zonsondergang of juist de warme zonnestralen kan je heel wat geluksmomenten meebrengen.

Wist je dat? Woningen met tuin en balkon sinds de pandemie veel meer in trek zijn gekomen. Vanwege de strenge lockdown waar de mensen in Spanje mee te maken hadden.

5. Goed beveiligingssysteem

Een goede beveiliging is absoluut geen overbodige luxe. Vooral als het om een tweede huis gaat, waar je een groot gedeelte van het jaar niet zelf aanwezig bent. Want niemand heeft zin in krakers of inbrekers. Zeker niet als jij 2.000 kilometer verderop zit. Dus doe onderzoek naar een goed alarm/ beveiligingssysteem. En als je er niet uitkomt, kan het internationaal makelaarskantoor Casalunya je daar ook bij helpen!

6. Supermarkt dichtbij

Als je een tweede huis ergens hebt is het niet vanzelfsprekend dat je ook een auto tot je beschikking hebt. Want het is sneller (en handiger) om met het vliegtuig te komen, zeker als je vaker op en neer gaat. Dan is het wel zo fijn om op wandel of, als je in de Nederlandse sferen blijft, op fietsafstand een winkel met levensmiddelen hebt. Al is het alleen al omdat je het water uit de kraan in de meeste warme landen in Europa niet kan drinken. Of dat het tenminste niet zo smaakt als dat wij Nederlanders gewend zijn.

Casalunya is hét full service makelaarskantoor gespecialiseerd in de verkoop van unieke woningen in het hogere segment. Vanuit de Oud-Romeinse kuststad Tarragona verkoopt Casalunya de meest exclusieve villa’s op de mooiste plekken aan de Costa Dorada. ga voor meer informatie naar Casalunya.nl.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?