Search
menu
Search

In deze bar in Galicië mag je maar 20 minuten de krant lezen

In deze bar in Galicië mag je maar 20 minuten de krant lezen
Beeld: @bearicoactriz / twitter

In deze bar in Galicië mag je maar 20 minuten de krant lezen

Dit artikel is 10 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Je kent het wel, je komt een bar binnen in Spanje om een kopje koffie te drinken, en veel personen zitten aan de bar of aan een tafeltje de krant te lezen. Dat kan de lokale of regionale krant zijn, landelijke kranten of in de meeste gevallen sportkranten die erg populair zijn in Spaanse bars. Het probleem is dat veel klanten lang de tijd nodig hebben om het nieuws te lezen waardoor ten eerste er weinig gedronken wordt, ten tweede een plek bezet is en ten derde andere klanten de krant niet kunnen lezen.

Daarom heeft de eigenaar van een bar in het dorp Sada in A Coruña in Galicië besloten dat krantenlezers maximaal 20 minuten de tijd hebben om het laatste nieuws te lezen. De waarschuwing wordt daarnaast ondersteund door een komische tekst, want diegene die er langer over doet om de krant te lezen moet het nieuws hardop lezen, zodat andere klanten ook op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen.

Het is echter niets nieuws volgens de eigenaar van de bar, want de tekst hangt er al 8 jaar. Recent werd deze tekst echter als foto op social media geplaatst waarna er veel over gediscussieerd wordt en er zowel voor- als tegenstanders zijn.

Feit is dat de kranten die een bar ter beschikking stellen vaak onderwerp zijn van een conflict. Dat komt doordat er veel klanten zijn die egoïstisch zijn en de tijd nemen om de krant te lezen waardoor andere klanten het nieuws niet kunnen lezen. In plaats van zelf de dagelijkse krant te kopen, lezen ze voor de prijs van een kopje koffie, wijntje of biertje gratis de krant.

Ga naar de inhoud