Spaanse pionier in alcoholvrije wijnen Torres ontvangt onderscheidingen

Spaanse pionier in alcoholvrije wijnen Torres ontvangt onderscheidingen
Beeld: Torres / web

Spaanse pionier in alcoholvrije wijnen Torres ontvangt onderscheidingen

De toonaangevende Spaanse wijnproducent Familia Torres is opnieuw bekroond voor hun baanbrekende werk op het gebied van alcoholvrije wijnen. Het bedrijf heeft een lange traditie in wijnbouw en innoveert voortdurend om aan de groeiende vraag naar alternatieve wijnen te voldoen. Met hun toewijding aan kwaliteit en smaak hebben ze de alcoholvrije wijnmarkt gediversifieerd en nieuwe standaarden gesteld, iets wat opnieuw internationaal erkend wordt.

Torres is een familiale wijnmakerij met een rijke historie die teruggaat tot 1870. Het bedrijf is gevestigd in Vilafranca del Penedès, in de bekende Catalaanse wijnregio Penedès. Met wijngaarden in verschillende Spaanse regio’s, zoals Rioja, Ribera del Duero en Rueda, produceert Torres een breed scala aan wijnen van hoge kwaliteit.

Alcoholvrije wijn is een relatief nieuwe categorie in de wijnindustrie, maar Torres was een van de pioniers op dit gebied. In 2008 introduceerden ze hun eerste alcoholvrije wijnen onder de naam Natureo. Het proces maakt gebruik van innovatieve technologieën om de alcohol te verwijderen zonder de smaak en aroma’s te verliezen. De wijnen bevatten minder dan 0,5% alcohol, waardoor ze als alcoholvrij worden beschouwd.

De Natureo-lijn biedt een breed assortiment aan alcoholvrije wijnen, waaronder: witte wijnen (Chardonnay, Muscat, Sauvignon Blanc);  rode wijnen (Garnacha, Syrah, Cabernet Sauvignon); rosé wijnen en mousserende wijnen. Elk van deze wijnen heeft een uniek smaakprofiel en karakter, waardoor er voor elke gelegenheid en voorkeur een passende optie is.

Torres is niet alleen een pionier in alcoholvrije wijnen, maar heeft ook talrijke premies en onderscheidingen ontvangen voor de kwaliteit van hun alcoholvrije wijnen. Dit bevestigt hun toewijding aan uitmuntendheid en innovatie op dit gebied.

In de recentste editie van de prestigieuze Mundus Vini Non-alcoholic wedstrijd in 2024, heeft Torres indrukwekkende resultaten behaald:

  • 7 medailles en 2 ‘Best of Show’ onderscheidingen voor de Natureo en Sangre de Toro 0,0 wijnen.
  • Natureo Muscat 2023 en Sangre de Toro Rosé 0,0 2023 wonnen de ‘Best of Show’ prijzen in hun respectievelijke categorieën.
  • Gouden medailles voor Natureo Muscat 2023, Natureo Garnacha Syrah 2022, Natureo Sparkling en Sangre de Toro blanco 0,0 2023.
  • Zilveren medailles voor Sangre de Toro Rosé 0,0 2023, Sangre de Toro Tinto 0,0 2022 en Natureo Chardonnay 2022.

Deze prijzen onderstrepen de uitzonderlijke kwaliteit en smaak van de alcoholvrije wijnen van Torres.

Andere prestigieuze onderscheidingen

Naast de Mundus Vini Non-alcoholic prijzen heeft Torres ook andere belangrijke onderscheidingen ontvangen voor hun alcoholvrije wijnen:

  • International Wine Challenge: Gouden medailles voor Natureo Muscat en Natureo Syrah
  • Decanter World Wine Awards: Zilveren medailles voor Natureo Chardonnay en Natureo Cabernet Sauvignon
  • Berliner Wein Trophy: Gouden medailles voor Natureo Sparkling en Sangre de Toro Rosé 0,0

Deze prijzen weerspiegelen de toewijding van Torres aan kwaliteit en innovatie, zelfs in de relatief nieuwe categorie van alcoholvrije wijnen.

Ga naar de inhoud