Corona-crisis zorgt voor stijging camperverhuur in Spanje

Corona-crisis zorgt voor stijging camperverhuur in Spanje
Beeld: 123rf

Corona-crisis zorgt voor stijging camperverhuur in Spanje

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Net zoals veel mensen weten ook veel Spanjaarden niet wat ze dit jaar met de zomervakantie gaan doen. Gaat de vakantie naar de drukke zomer resorts aan de Spaanse Costa’s of zoekt men de rust en ruimte op in de natuur en het binnenland van Spanje. Een ding is zeker, de boekingen in de accommodaties van het plattelandstoerisme zijn enorm gestegen maar ook de verhuur van campers.

Toen de Spaanse premier een week geleden aangaf dat er vanaf juli weer vanuit het buitenland naar Spanje gereisd kan worden stegen de boekingen bij de hotels. Zoals het er nu naar uitziet eindigt voor de inwoners van Spanje het de-escalatieproces op 22 juni waarna men vrij door heel het land mag reizen. Tot die datum is het op dit moment niet mogelijk om buiten de eigen provincie of eigen autonome regio te komen.

Net zoals de buitenlandse toeristen is men in Spanje ook begonnen met de voorbereidingen voor de zomervakantie en blijkbaar kiezen veel mensen voor campers. De ‘autocaravanas’ worden door veel mensen als een corona-veilige optie gezien om zowel in te reizen als te verblijven. Volgens de vereniging ASEICAR (asociación española de la industria y comercio del caravaning) merken de verhuurbedrijven een flinke stijging in de verhuuraanvragen.

In de maanden maart en april werden er uiteraard geen campers verhuurd maar de zomermaanden zijn praktisch compleet volgeboekt. Het feit dat een camper als een corona-veilig vakantie transportmiddel gezien wordt, het makkelijk is om deze kleinere ruimten te desinfecteren. men de veilige 2 meter afstand kan hanteren en men in principe kan gaan en staan waar men wilt zonder van te voren te reserveren zijn zeker voordelen ten opzichte van een hotel aan de Costa.

Ga naar de inhoud