Gaat Duitsland gepensioneerden in de winter naar Mallorca sturen om op aardgas te besparen?

Gaat Duitsland gepensioneerden in de winter naar Mallorca sturen om op aardgas te besparen?
Beeld: Canva

Gaat Duitsland gepensioneerden in de winter naar Mallorca sturen om op aardgas te besparen?

PALMA – In Duitsland is men op zoek naar oplossingen om op aardgas te besparen als het scenario uitkomt dat het land en de Europese Unie afgesloten wordt van Russisch gas. Omdat het aardgas in de wintermaanden hoofdzakelijk gebruikt wordt voor het verwarmen van woningen, denkt men in Spanje na over de mogelijkheid om senioren naar warmere landen te sturen zoals Spanje en het eiland Mallorca.

In Duitsland heeft de politiek een plan goedgekeurd om 300 euro aan inwoners te geven om energiekosten te bekostigen. Maar dat geldt alleen voor die inwoners die inkomstenbelasting betalen en dus niet voor gepensioneerde Duitsers. Er zijn 21 miljoen gepensioneerden in Duitsland die tot nu toe niet financieel geholpen worden. Maar daar moet verandering in komen maar heel anders dan het storten van geld op de rekening.

Het idee om Duitsers gedurende de koude wintermaanden naar warmere landen zoals Turkije, Tunesië of Mallorca te sturen werd bekend gemaakt door de voorzitter van de vereniging van zelfstandige reisbureaus, Marija Linnhoff. Het voorstel is om gepensioneerden voor langere tijd naar warmere oorden te sturen, iets wat veel Duitsers al doen op Mallorca en de Canarische Eilanden. Deze extra lange overwinteringsreizen moeten dan door de staat gesubsidieerd worden.

De vanafprijs voor een soortgelijke lange vakantie op Mallorca ligt op het moment op zo’n 1.300 euro. Dat is dan voor 50 dagen in een middenklasse hotel op Mallorca met half pension en vluchten. Als het om self catering gaat dan is de vanaf prijs 950 euro. Als de Duitse staat daar circa 500 euro bij zou doen kunnen gepensioneerden nog langer op Mallorca blijven en wordt in Duitsland op aardgas bespaard, dat is althans het idee.

Vooralsnog gaat het om een idee dat nog helemaal uitgewerkt moet worden voordat dit überhaupt aangenomen kan worden en een realiteit wordt. Voor de Spaanse toerisme industrie is het natuurlijk goed nieuws want hoe meer overwinteraars hoe meer werk.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.