Is dit de kleinste camper ter wereld die al van jou kan zijn voor 4.500 euro?

Is dit de kleinste camper ter wereld die al van jou kan zijn voor 4.500 euro?
Beeld: @JaysonElliot / twitter

Is dit de kleinste camper ter wereld die al van jou kan zijn voor 4.500 euro?

MADRID – Voordat je verder leest, deze kampeerauto/camper komt uit China en wordt via een Alibaba of de website van de producer verkocht. Er zijn maar weinig exemplaren van en de kans dat je er een kunt kopen en dan ook nog legaal ermee mag rondrijden in Europa is klein. Toch vonden we het wel leuk om te melden want deze tuktuk-achtige mini alkoof-kampeerauto heeft een kostprijs van slechts 4.500 euro. Hij heeft de naam Xinge RV gekregen.

Zou jij erin kunnen en durven te rijden? Denk jij dat je comfortabel zult slapen? De tuktuk-kampeerauto Xinge RV is te koop in China, waar anders, en heeft een kostprijs van omgerekend 4.500 euro. Het kampeerautootje is van alles voorzien: het heeft een keukentje zonder mogelijkheid om te koken maar wel met stromend water en afwasbak, er is een douche en de bank kan omgetoverd worden tot een tweepersoonsbed. Er is daarnaast een mini-koelkast, een televisie en airconditioning.

De alkoof-achtige kampeerauto (in het Spaans Capuchino) staat zoals dat hoort bij een tuktuk op drie wielen en is bijna drie en halve meter lang. Ondanks de kleine afmeting, heeft dit kampeerautootje binnenin toch aardig wat ruimte, mede dankzij de alkoof waardoor je boven de bestuurder en bijrijder extra opbergruimte hebt.

Het is overigens ook nog eens een elektrisch model dus je hoeft geen benzine of diesel te tanken. De Xinge RV heeft een batterij van slechts 7,2 kWh waardoor dit model met een gewicht van 600 kilo niet erg ver kan komen. Een reis van Nederland of België naar Spanje zal met deze batterij en een maximumsnelheid van 45 km/uur erg lang duren.

De Xinge RV is direct via de producent te koop via DEZE website (al staat hij niet op de website vermeld) of via websites als Alibaba waar maar weinig exemplaren te vinden zijn. Stel dat je er toch een op de kop kunt tuktukken, dan is nog de vraag of je ermee mag rijden in Europa.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.