Search
menu
Search

Elektrische step met foto van Franco rijdt militanten van de PSOE aan

Elektrische step met foto van Franco rijdt militanten van de PSOE aan
Beeld: @elespanolcom / twitter

Elektrische step met foto van Franco rijdt militanten van de PSOE aan

Dit artikel is 9 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Op zondag vonden de gemeenteverkiezingen van 28 mei (28M) plaats in Spanje. Dat zoiets volledig zonder incidenten verloopt, is uiteraard bijna ondenkbaar. In de provincie Almería vond een vreemd voorval plaats. Een man op een elektrische step met een foto van oud-dictator Francisco Franco reed er een paar linkse militanten van de PSOE-partij aan.

Het hoorde een gewone verkiezingsdag te worden voor twee militanten van de PSOE in Adra (Almería). De militanten kwamen helpen om alle verkiezing gerelateerde noodzakelijkheden in goede banen te leiden. Hun verbazing kon echter niet groter zijn toen plots een elektrische step op het duo af reed. De bestuurder hield geen halt, maar botste met volle snelheid op de militanten.

De bestuurder van de step droeg volgens de Guardia Civil een T-shirt met een portret van oud-dictator Francisco Franco. Ook aan het stuur van de step was een beeltenis van Franco bevestigd. De daad van de man lijkt dus naar alle waarschijnlijkheid extreemrechts geïnspireerd te zijn. Wat hem precies tot deze bizarre aanslag dreef, is voorlopig nog onduidelijk.

De PSOE van Adra keurde de ‘ernstige feiten’ af en vroeg om “het maximale respect voor alle afgevaardigden van alle politieke partijen” tijdens een verkiezingsdag die, tot dan, nog normaal verlopen was. De militanten kwamen er gelukkig zonder veel schade vanaf. Ze zullen deze 28M waarschijnlijk niet snel vergeten.

Ga naar de inhoud