Search
menu
Search

Pedro Almodóvar’s nieuwste western is als korte film in bioscoop te zien

Pedro Almodóvar’s nieuwste western is als korte film in bioscoop te zien

Pedro Almodóvar’s nieuwste western is als korte film in bioscoop te zien

Dit artikel is 9 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

De regisseur Pedro Almodóvar blijft filmliefhebbers verbazen. Met ‘Strange Way of Life’, heeft de bekende Spaanse filmregisseur een korte film met Ethan Hawke en Pedro Pascal gemaakt. De film werd afgelopen zomer opgenomen in de Tabernas-woestijn in Almería en is een westerndrama.

Naast Pedro Pascal en Ethan Hawke, zijn Jason Fernández, José Condessa, George Steane, Manu Ríos, Pedro Casablanc en Sara Salámo ook onderdeel van de cast. Na de première op het Filmfestival van Cannes, is ‘Extraña forma de vida’ (Vreemde manier van leven) sinds 26 mei in de bioscopen te zien.

Het verhaal gaat over Silva, een man die te paard de woestijn doorkruist die hem scheidt van Bitter Creek. Hij komt om sheriff Jake te bezoeken, omdat ze vijfentwintig jaar eerder samenwerkten. Silva komt onder het voorwendsel om zijn jeugdvriend weer te ontmoeten, en inderdaad vieren ze hun ontmoeting, maar de volgende ochtend vertelt sheriff Jake hem dat de reden voor zijn reis niet de herinnering aan hun oude vriendschap is.

De titel van de middellange film, die is opgenomen in het dorp dat Sergio Leone vijftig jaar geleden bouwde om zijn dollartrilogie met Clint Eastwood te filmen, verwijst naar het beroemde fado-lied van Amalia Rodrigues, waarvan de tekst suggereert dat er geen vreemder bestaan is dan dat wat geleefd wordt met de rug naar je eigen verlangens.

Ga naar de inhoud