92-jarige bewoonster verzorgingshuis in Valencia heeft 96-jarige medebewoonster gedood

92-jarige bewoonster verzorgingshuis in Valencia heeft 96-jarige medebewoonster gedood
Beeld: ai-beeld / redactie

92-jarige bewoonster verzorgingshuis in Valencia heeft 96-jarige medebewoonster gedood

Op 29 mei 2024 vond er een schokkende moord plaats in een verzorgingstehuis in de Spaanse stad Chiva in de provincie Valencia. Een 92-jarige vrouw vermoordde haar 96-jarige medebewoonster door haar te verstikken. Hoewel de exacte details nog onduidelijk zijn, werpt deze tragische gebeurtenis een licht op de problematiek van moord onder hoogbejaarden in Spaanse verzorgingshuizen.

Het slachtoffer was een 96-jarige vrouw die verbleef in het verzorgingstehuis in Chiva. Ze was op hoge leeftijd en vermoedelijk kwetsbaar vanwege fysieke en/of mentale beperkingen, waardoor ze volledig afhankelijk was van de zorg van het personeel en haar medebewoners.

De vermeende dader is een 92-jarige vrouw die ook inwoonster was van het verzorgingstehuis. Hoewel de precieze aanleiding voor de moord nog onduidelijk is, wijst alles erop dat er sprake was van persoonlijke conflicten of mentale problemen bij de dader.

De Spaanse Guardia Civil is een onderzoek gestart naar de toedracht van de moord. Vooralsnog is de vermeende dader niet gearresteerd, maar de autoriteiten zullen in de komende uren waarschijnlijk meer details vrijgeven.

Het verzorgingstehuis waar de moord plaatsvond, heeft direct melding gemaakt bij de autoriteiten. Een medewerker ontdekte het slachtoffer toen ze de kamer binnenging om de medicatie te verzorgen. Het is onduidelijk of er eerder signalen waren van spanningen tussen de twee bewoonsters.

Deze tragische gebeurtenis illustreert eens te meer de kwetsbaarheid van ouderen, vooral in verzorgingshuizen. Zowel fysiek als mentaal zijn 90-plussers vaak erg fragiel, waardoor ze makkelijke doelwitten kunnen zijn voor geweld.

Ga naar de inhoud