Uitkijkpunt in Benidorm niet te bezoeken vanwege werkzaamheden

Uitkijkpunt in Benidorm niet te bezoeken vanwege werkzaamheden
Beeld: IrenaInBenidorm / Twitter

BENIDORM – Bezoekers van Benidorm die deze zomer het uitzichtpunt van het kasteel willen bezoeken zullen van een koude kermis thuiskomen want deze zijn niet of slechts deels te bezoeken vanwege archeologische graafwerkzaamheden. Er wordt namelijk gezocht naar de overblijfselen van het oude ‘Castillo de Benidorm’ dat 200 jaar geleden door de Britten werd verwoest.

De Mirador del Castillo in Benidorm is een verplichte fotostop voor bezoekers aan Benidorm. Het wit gekleurde balkon dat bestaat uit een terras en via trappen te bereiken lager platform bevindt zich tussen het Levante en Poniente Strand.

Op de grote rots die de twee stranden van elkaar afscheidt stond een fort dat de functie had om de stad te verdedigen tegen de invallen door Algerijnse en Berberse piraten in de 14de, 15de en 16de eeuw. Later werd het Kasteel verlaten en tegenwoordig staan er alleen nog enkele resten van muren op de rotsen van het uitkijkpunt, dat ook bekend is als het ‘Balkon van de Middellandse Zee’.

De regionale overheid van de Valencia regio heeft archeologen tot 15 november de tijd gegeven om te zoeken naar overblijfselen van het oude fort. Afgelopen week zijn bulldozers begonnen met het weghalen van een deel van de constructie om te achterhalen of men resten kan vinden van een kasteel of fort uit 1325.

In 1993 en 2014 werden er ontdekkingen gedaan die erop zouden duiden dat de huidige Mirador bovenop de resten van het eeuwenoude kasteel zijn gebouwd. Omdat dit archeologisch belangrijk is voor Benidorm ddat het oude kasteel als de geboorteplek ziet van de kustplaats, werd besloten in de zomermaanden met de werkzaamheden te beginnen.

Velen vragen zich af wat er gaat gebeuren na 15 november wanneer de archeologische werkzaamheden voorbij zijn. Wordt de Mirador gerestaureerd of opnieuw opgebouwd in de zelfde stijl als daarvoor of wordt er niets meer mee gedaan omdat men overblijfselen zal vinden van het kasteel.

Uitkijkpunt in Benidorm niet te bezoeken vanwege werkzaamheden
Turismo Benidorm / Twitter

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Het is nu weer mogelijk om te reageren op onze artikelen, altijd met respect voor anderen en altijd op de juiste en correcte manier. We hebben veel last gehad van spam reacties waardoor er technische problemen waren. We hebben geprobeerd dit op te lossen en hopelijk gaat het nu beter. Als u een reactie plaatst met daarin een link (zoals een andere website of YouTube) dan dient dit altijd handmatig door ons goedgekeurd te worden en dat kan even duren (we zitten niet 24 uur achter de pc). Ook worden reacties met bepaalde woorden, zinnen en opmerkingen automatisch verwijderd of geblokkeerd en soms halen wij deze zonder opgaaf van reden handmatig weg. Je kunt uiteraard ook altijd naar onze Facebook pagina en Facebook groep gaan.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
4 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

We zijn er vaak geweest was er erg mooi.
Ben benieuwd hoe het er straks uitziet als alles weer klaar is.
We komen beslist weer kijken en lekker eten daar boven.
SUCCES ermee.

Bijzonder dat het nu tijdelijk niet meer bereikbaar is. Eind april werd het juist allemaal met de kwast opnieuw gewit.

Geachte lezers ,Het uitkijk punt over de mooie zee van Benidorm , En links Levante en rechts Poniente Strand, Zijn de werkzaamheden in volle gang,

Ze zoeken naar de overblijfselen van het oude kasteel Castillo,

En vinden ze wat zeg dan maar gedag tegen het mooie Mirador
Dus bewaar de oude foto,s maar goed,
Want wat oud in willen we graag behouden .

Niet alles verloopt zoals iedereen het wil
Zeer spijtig voor de toeristen die er nu zijn en dit tot minstens half november
Heb vertrouwen in de Spaanse stielmannen
Die zullen het echt wel opleveren als voorheen en misschien nog mooier
En wie weet wat we te zien krijgen als er wat gevonden zal worden
Een stukje cultuur van het ontstaan hiervan maakt Benidorm nog aantrekkelijker
Er zijn mensen die hier van houden en niet alleen naar Benidorm komen voor zon, zee en vertier
En CHAPEAU voor de arbeiders in deze hitte

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.