skip to Main Content
Uitkijkpunt in Benidorm niet te bezoeken vanwege werkzaamheden
IrenaInBenidorm / Twitter

Uitkijkpunt in Benidorm niet te bezoeken vanwege werkzaamheden

BENIDORM – Bezoekers van Benidorm die deze zomer het uitzichtpunt van het kasteel willen bezoeken zullen van een koude kermis thuiskomen want deze zijn niet of slechts deels te bezoeken vanwege archeologische graafwerkzaamheden. Er wordt namelijk gezocht naar de overblijfselen van het oude ‘Castillo de Benidorm’ dat 200 jaar geleden door de Britten werd verwoest.

De Mirador del Castillo in Benidorm is een verplichte fotostop voor bezoekers aan Benidorm. Het wit gekleurde balkon dat bestaat uit een terras en via trappen te bereiken lager platform bevindt zich tussen het Levante en Poniente Strand.

Op de grote rots die de twee stranden van elkaar afscheidt stond een fort dat de functie had om de stad te verdedigen tegen de invallen door Algerijnse en Berberse piraten in de 14de, 15de en 16de eeuw. Later werd het Kasteel verlaten en tegenwoordig staan er alleen nog enkele resten van muren op de rotsen van het uitkijkpunt, dat ook bekend is als het ‘Balkon van de Middellandse Zee’.

De regionale overheid van de Valencia regio heeft archeologen tot 15 november de tijd gegeven om te zoeken naar overblijfselen van het oude fort. Afgelopen week zijn bulldozers begonnen met het weghalen van een deel van de constructie om te achterhalen of men resten kan vinden van een kasteel of fort uit 1325.

In 1993 en 2014 werden er ontdekkingen gedaan die erop zouden duiden dat de huidige Mirador bovenop de resten van het eeuwenoude kasteel zijn gebouwd. Omdat dit archeologisch belangrijk is voor Benidorm ddat het oude kasteel als de geboorteplek ziet van de kustplaats, werd besloten in de zomermaanden met de werkzaamheden te beginnen.

Velen vragen zich af wat er gaat gebeuren na 15 november wanneer de archeologische werkzaamheden voorbij zijn. Wordt de Mirador gerestaureerd of opnieuw opgebouwd in de zelfde stijl als daarvoor of wordt er niets meer mee gedaan omdat men overblijfselen zal vinden van het kasteel.

Uitkijkpunt in Benidorm niet te bezoeken vanwege werkzaamheden

Turismo Benidorm / Twitter

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 4 reacties
 1. We zijn er vaak geweest was er erg mooi.
  Ben benieuwd hoe het er straks uitziet als alles weer klaar is.
  We komen beslist weer kijken en lekker eten daar boven.
  SUCCES ermee.

 2. Bijzonder dat het nu tijdelijk niet meer bereikbaar is. Eind april werd het juist allemaal met de kwast opnieuw gewit.

 3. Geachte lezers ,Het uitkijk punt over de mooie zee van Benidorm , En links Levante en rechts Poniente Strand, Zijn de werkzaamheden in volle gang,

  Ze zoeken naar de overblijfselen van het oude kasteel Castillo,

  En vinden ze wat zeg dan maar gedag tegen het mooie Mirador
  Dus bewaar de oude foto,s maar goed,
  Want wat oud in willen we graag behouden .

 4. Niet alles verloopt zoals iedereen het wil
  Zeer spijtig voor de toeristen die er nu zijn en dit tot minstens half november
  Heb vertrouwen in de Spaanse stielmannen
  Die zullen het echt wel opleveren als voorheen en misschien nog mooier
  En wie weet wat we te zien krijgen als er wat gevonden zal worden
  Een stukje cultuur van het ontstaan hiervan maakt Benidorm nog aantrekkelijker
  Er zijn mensen die hier van houden en niet alleen naar Benidorm komen voor zon, zee en vertier
  En CHAPEAU voor de arbeiders in deze hitte

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by