Search
menu
Search

Uitkijkpunt in Benidorm niet te bezoeken vanwege werkzaamheden

Oeps ... foto ontbreekt!

Uitkijkpunt in Benidorm niet te bezoeken vanwege werkzaamheden

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BENIDORM – Bezoekers van Benidorm die deze zomer het uitzichtpunt van het kasteel willen bezoeken zullen van een koude kermis thuiskomen want deze zijn niet of slechts deels te bezoeken vanwege archeologische graafwerkzaamheden. Er wordt namelijk gezocht naar de overblijfselen van het oude ‘Castillo de Benidorm’ dat 200 jaar geleden door de Britten werd verwoest.

De Mirador del Castillo in Benidorm is een verplichte fotostop voor bezoekers aan Benidorm. Het wit gekleurde balkon dat bestaat uit een terras en via trappen te bereiken lager platform bevindt zich tussen het Levante en Poniente Strand.

Op de grote rots die de twee stranden van elkaar afscheidt stond een fort dat de functie had om de stad te verdedigen tegen de invallen door Algerijnse en Berberse piraten in de 14de, 15de en 16de eeuw. Later werd het Kasteel verlaten en tegenwoordig staan er alleen nog enkele resten van muren op de rotsen van het uitkijkpunt, dat ook bekend is als het ‘Balkon van de Middellandse Zee’.

De regionale overheid van de Valencia regio heeft archeologen tot 15 november de tijd gegeven om te zoeken naar overblijfselen van het oude fort. Afgelopen week zijn bulldozers begonnen met het weghalen van een deel van de constructie om te achterhalen of men resten kan vinden van een kasteel of fort uit 1325.

In 1993 en 2014 werden er ontdekkingen gedaan die erop zouden duiden dat de huidige Mirador bovenop de resten van het eeuwenoude kasteel zijn gebouwd. Omdat dit archeologisch belangrijk is voor Benidorm ddat het oude kasteel als de geboorteplek ziet van de kustplaats, werd besloten in de zomermaanden met de werkzaamheden te beginnen.

Velen vragen zich af wat er gaat gebeuren na 15 november wanneer de archeologische werkzaamheden voorbij zijn. Wordt de Mirador gerestaureerd of opnieuw opgebouwd in de zelfde stijl als daarvoor of wordt er niets meer mee gedaan omdat men overblijfselen zal vinden van het kasteel.

Uitkijkpunt in Benidorm niet te bezoeken vanwege werkzaamheden
Turismo Benidorm / Twitter
Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?