Benidorm gaat de strijd aan met de geelpootmeeuwen

Benidorm gaat de strijd aan met de geelpootmeeuwen
Beeld: Freepik
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

ALICANTE – De gemeente Benidorm heeft een bedrijf gecontracteerd om duizenden geelpootmeeuwen onder controle te krijgen. Deze vogels worden steeds vaker gezien in en rond Benidorm en beginnen langzaam een plaag te worden waarbij deze meeuwensoort ook brutaal is en steeds minder bang voor de mensen.

Een extern bedrijf zal de gemeente Benidorm gaan helpen in de controle en het volgen van de geelpootmeeuwen, of ‘gaviotas patiamarillas’ in het Spaans (Larus michahellis). Hetzelfde bedrijf moet ook de groep rotsduiven of in het Spaans ‘palomas bravía’ (Columba livia) onder controle zien te krijgen.

Er zijn verschillende manieren die het gecontracteerde bedrijf kan gebruiken zoals het inzetten van valken (halcones) of andere roofvogels (aves rapaces) om de aanwezigheid van de geelpootmeeuwen in het stedelijk gebied van Benidorm te verlagen.

Volwassen geelpootmeeuwen lijken sterk op zilvermeeuwen, maar hebben gele in plaats van roze poten. Tevens heeft de soort net als de kleine mantelmeeuw een rode oogring, in tegenstelling tot de donkergele oogring van de zilvermeeuw. De rug van de geelpootmeeuw is donkerder dan die van de zilvermeeuw, maar lichter dan die van de kleine mantelmeeuw.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.