Benidorm gaat de strijd aan met de geelpootmeeuwen

Benidorm gaat de strijd aan met de geelpootmeeuwen
Beeld: Freepik

Benidorm gaat de strijd aan met de geelpootmeeuwen

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – De gemeente Benidorm heeft een bedrijf gecontracteerd om duizenden geelpootmeeuwen onder controle te krijgen. Deze vogels worden steeds vaker gezien in en rond Benidorm en beginnen langzaam een plaag te worden waarbij deze meeuwensoort ook brutaal is en steeds minder bang voor de mensen.

Een extern bedrijf zal de gemeente Benidorm gaan helpen in de controle en het volgen van de geelpootmeeuwen, of ‘gaviotas patiamarillas’ in het Spaans (Larus michahellis). Hetzelfde bedrijf moet ook de groep rotsduiven of in het Spaans ‘palomas bravía’ (Columba livia) onder controle zien te krijgen.

Er zijn verschillende manieren die het gecontracteerde bedrijf kan gebruiken zoals het inzetten van valken (halcones) of andere roofvogels (aves rapaces) om de aanwezigheid van de geelpootmeeuwen in het stedelijk gebied van Benidorm te verlagen.

Volwassen geelpootmeeuwen lijken sterk op zilvermeeuwen, maar hebben gele in plaats van roze poten. Tevens heeft de soort net als de kleine mantelmeeuw een rode oogring, in tegenstelling tot de donkergele oogring van de zilvermeeuw. De rug van de geelpootmeeuw is donkerder dan die van de zilvermeeuw, maar lichter dan die van de kleine mantelmeeuw.

Ga naar de inhoud