Zuid en Midden Spanje hebben weeralarm vanwege extreme hitte

Zuid en Midden Spanje hebben weeralarm vanwege extreme hitte
Beeld: 123rf

Zuid en Midden Spanje hebben weeralarm vanwege extreme hitte

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

SEVILLA – De Spaanse weerdienst Aemet heeft 14 provincies een geel of oranje weeralarm gegeven vanwege de extreme hitte. Het kwik zal in veel gebieden in Andalusië, Extremadura, Castilla-La Mancha, Castilië en León en de Madrid regio tot boven de 40 graden stijgen. Op veel plaatsen zal het niet alleen overdag maar ook ‘s nachts erg warm zijn waarbij men spreekt over tropennachten.

14 provincies in het zuiden en midden van Spanje hebben van de Aemet gele en oranje weeralarmen gekregen vanwege de extreme hitte. Deze weeralarmen voor temperaturen die boven de 40 graden kunnen komen gelden voor provincies in de autonome regio’s Andalusië, Extremadura, Castilla-La Mancha en Castilië en León.

In Andalusië hebben de provincies Córdoba, Sevilla en Jaén een oranje weeralarm gekregen vanwege de hoge temperaturen. De provincies Huelva en Granada hebben een geel weeralarm gekregen, ook vanwege de hitte maar waar de temperaturen onder de 40 graden zullen blijven. De provincies Cádiz, Málaga en Almería hebben geen weeralarm vanwege de hitte.

De autonome regio en de hoofdstad Madrid hebben net zoals de provincies Ávila en Salamanca in Castilië en León en Albacete, Ciudad Real, Cuenca en Toledo in de autonome regio Castilla-La Mancha gele weeralarmen gekregen vanwege de hitte met temperaturen die boven de 34 graden kunnen komen en in het geval van de Spaanse hoofdstad Madrid zelfs 37 graden. Dat geldt ook voor de provincies Cáceres en Badajoz in de regio Extremadura waar het kwik zal stijgen tot 38 graden.

Meer interessante artikelen:
Weeralarm kleurcodes in Spanje
Wat is een tropische nacht in Spanje
Hoogste temperatuur ooit in Spanje
Het warmste moment van de dag in Spanje
Uitleg van hittegolf in Spanje

Al met al zal de maand juni in Spanje afsluiten met hoge temperaturen die te hoog zijn voor de tijd van het jaar maar ook niet iets heel uitzonderlijks in deze gebieden. 

Terwijl het overdag extreem warm zal zijn is het ook ‘s nachts zweten geblazen met temperaturen die niet onder de 20 of 21 graden komen op veel plaatsen. Met die temperaturen spreekt men in Spanje over ‘noches tropicales’ of tropennachten.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.