Zeeman opent honderdste winkel van Spanje en negende vestiging in Valencia

Zeeman opent honderdste winkel van Spanje en negende vestiging in Valencia
Beeld: Zeeman.es

Zeeman opent honderdste winkel van Spanje en negende vestiging in Valencia

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALENCIA – De Nederlandse Zeeman textielsupers opent op woensdag 30 juni de alweer honderdste winkel van Spanje, de negende in de stad Valencia en de zesentwintigste van de Valencia regio. De Zeeman of ‘See-mán’ is sinds 2015 actief in Spanje waar de keten tegenwoordig ook wel de ‘Nederlandse Primark’ of ‘Primark holandés’ genoemd wordt. In slechts 6 jaar tijd is Zeeman gegroeid van de eerste winkel in het Catalaanse Figueres naar honderd winkels in heel Spanje.

In 2015 werd de eerste Spaanse Zeeman winkel geopend in de stad Figueres (bekend van het Dalí museum) gevolgd door een winkel in de stad Gerona, beiden in Catalonië. Na de eerste winkels in de provincie Gerona werden er diverse winkels geopend in de stad Barcelona gevolgd door winkels in de randsteden van Barcelona, Lerida, de stad Tarragona en Reus en steeds meer steden in Catalonië, Aragón, Madrid, La Rioja, Navarra, Castilië en León en de Valencia regio.

Over de oer-hollandse naam van de winkel valt te twisten want deze kan niet goed uitgesproken worden in het Spaans waardoor de ‘Zeeman’ dus in Spanje ‘See-mán’ met klemtoon op de a is geworden. Maar Zeeman heeft er bewust voor gekozen om overal in Europa dezelfde naam aan te houden. 

Het succes van Zeeman in Spanje kan verklaard worden doordat de textielsuper praktisch geen concurrentie heeft en gevestigd is op strategisch gekozen locaties, bewust buiten de grote winkelcentra en in de buurt van de klanten om zo een buurtfunctie te hebben.

Sinds de eerste opening in 2015 heeft Zeeman in Spanje 634 nieuwe banen gecreëerd en er lijkt geen einde te komen aan de uitbreiding want Zeeman Spanje wil in 2022 nog eens 45 nieuwe winkels openen met 250 nieuwe banen erbij met als doel 160 Zeeman vestigingen in het hele land.

De negende winkel van Valencia (stad) is gelegen aan de Calle Hospital 2 in een lokaal van 350 vierkante meter. In de hele Valencia regio zijn inmiddels 25 winkels te vinden en in heel Spanje alweer 100 Zeeman winkels waarvan het merendeel in Catalonië en de Valencia regio.

In de Valencia regio zijn vanaf 30 juni 9 winkels te vinden in de stad Valencia, 2 winkels in Alicante, 2 winkels in Castellón, 2 winkels in Elche, 1 winkel in Benidorm, 1 winkel in Burjassot, 1 winkel in Burriana, 1 winkel in Catarroja, 1 winkel in Calpe, 1 winkel in Grandia, 1 winkel in Ontinyent, 1 winkel in San Vicente del Raspeig, 1 winkel in La Vall d’Uixó, 1 winkel in Vila-real, 1 winkel in Xativa.

Ga naar de Spaanse website van Zeeman om te kijken waar de 100 Zeeman vestigingen te bezoeken zijn KLIK HIER. 

zeeman1
Beeld: Sidney Beekhuis, directeur verkoop Zeeman Spanje
Ga naar de inhoud