Algo de españa – deel 50: heb jij jouw wake-up call al gehad?

Algo de españa – deel 50: heb jij jouw wake-up call al gehad?
Beeld: Supergoedspaansleren

Algo de españa – deel 50: heb jij jouw wake-up call al gehad?

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Elke woensdag kun je ‘iets’ verwachten van onze taalbegeleidster Cintha van Marrewijk. Zij heeft de afgelopen twaalf maanden 300 gratis lessen Spaans geschonken aan alle lezers van SpanjeVandaag maar nu is het tijd om iets over het leven in Spanje en aanverwante onderwerpen uit te leggen. Een Spaanse gewoonte, een gebruik. Iets actueels, een verhaal of een miércoles de las palabrotas. Elke week een Spaanse verrassing van Cintha – Dien vooral je vraag of verzoek in via info@supergoedspaansleren.nl

Ik hoor echt zo vaak dat er iets moet gebeuren in het leven, waardoor je beseft, het leven is te kort, geniet! Vaak overlijdt een dierbare of je overwint een ziekte. En je beseft, hé ik heb nog even. Laten we iets moois maken van het leven.

Ik hou het bij dromen 

Zondag plaatste ik een video op YouTube over een dame. Zij mailde mij naar aanleiding van het artikel over mij in weekblad de Privé. Ze vond het mooi om te lezen. En ze vertelde dat ze al 14 jaar droomt over Spanje, maar nu 83 jaar is en het bij dromen laat. Ik kreeg enorm veel reacties. Heel erg uiteenlopend. Toch mooi om te zien hoe dit mensen triggert. En ook de verdeeldheid. De één is het helemaal met mij eens en de ander totaal niet. Ik zeg altijd, alles is goed. Maar als het iets los maakt in je, dan zegt dat iets over jou. Denk daar mee eens over na.

Señor Antonio 

Ik woon in een klein Spaans dorp met veel oudere mensen. El señor Antonio was op dat moment 103 jaar oud. Ziet er beter en jonger uit dan menigeen en heeft een geheugen als een olifant. Echt waanzinnig. Ik ging een korte video van hem en van mijn Spaanse vrienden maken, dat vond hij wel een beetje spannend. Maar wat was hij een mooi mens. 105 jaar is hij geworden.

Kerkklok slaat weer dubbel

Nu sloeg zojuist de kerkklok weer dubbel, toevallig weet ik wie er deze keer is overleden. Dan denk ik mooie dood, hij heeft een respectabele leeftijd behaald, altijd in goede gezondheid geleefd. Nu werd hij plotseling ziek. Iedereen kon afscheid nemen en weg is ie. Maar als ik dat zeg, dan kijken sommige Spanjaarden me aan en denken dat ik niet goed bij mijn hoofd ben. Maar waarom een drama als je zelfs boven de tachtig bent geworden? Iedereen gaat een keer dood. Dat hoort nou eenmaal bij het leven. En natuurlijk mis je die persoon, dat is logisch, maar de feiten blijven.

Jongens we gaan

Wat ik wel fascinerend vind is dat bij sommige families, veel familieleden vlak na elkaar gaan. Wat betekent dat? Zijn ze dan klaar met hun ‘werk’ op aarde en gaan ze met z’n allen terug? Dit is heftig voor de nabestaanden. Die moeten er maar weer mee dealen en doorgaan. Als iemand hier een filosofie over heeft dan hoor ik dat graag.

Maar als er dan één of meer familieleden gaan, dan kan dat zeker een wake up call zijn voor je, want je beseft ineens. Hé laten we er maar iets moois van maken en genieten van het leven, want weet je, dat heb je ook zelf in de hand.

Het leven overkomt je niet

Veel mensen denken dat het leven je overkomt, maar je kunt zelf absoluut je dromen verwezenlijken. En natuurlijk krijgen de meeste mensen levenslessen waar je liever niet mee te maken hebt, maar ja, probeer het dan te zien als leermomenten. Ik ben inmiddels aardig bedreven in het uit laten komen van dromen. En ik geniet volop van alles wat op mijn pad komt. En als ik dan straks dood ben, dan kan ik wel terugkijken op het feit dat ik in ieder geval alles geprobeerd heb om uit het leven te halen. Maar NU nog niet, want er staan nog veel te veel dromen op mijn lijstje.

Makkelijk en snel Spaans leren met SuperGoedSpaansLeren.nl: Baal jij ook dat je niet alles makkelijk kunt regelen in het Spaans. 25 jaar geleden leerde Cintha Spaans in 4 maanden. Dat is voor jou ook mogelijk, een NIEUWE leuke lesmethode, waardoor jij in simpele stappen gegarandeerd Spaans praat in een korte tijd. MEER INFORMATIE.

Ga naar de inhoud