Nederlanders verliezen controle over caravan op A-66 snelweg nabij Salamanca

Nederlanders verliezen controle over caravan op A-66 snelweg nabij Salamanca
Beeld: TEL

Nederlanders verliezen controle over caravan op A-66 snelweg nabij Salamanca

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

SALAMANCA – Nederlandse vakantiegangers hebben op de A-66 snelweg ter hoogte van Sorihuela en Fresnedoso in de provincie Salamanca in Castilië en León de controle over hun auto met caravan verloren. Daardoor kantelde de caravan en moest de snelweg gedurende enige tijd afgesloten worden met files tot gevolg. Er raakte gelukkig niemand gewond al is er wel materiële schade.

Volgens de lokale media vond het ongeval om 10.24 uur woensdagmorgen plaats op de A-66 snelweg tussen Sorihuela en Fresnedoso nabij de bergpas puerto de Vallejera in de provincie Salamanca. De bestuurder van een auto met Nederlands kenteken verloor door nog onbekende oorzaak (wind, snelheid) de controle over zijn auto met daarachter een grote caravan.

Daarbij sloeg de caravan om en kwam deze op zijn zijkant terecht op het wegdek. Meteen werd na het ongeval de snelweg gedurende enige tijd afgesloten en moest een grote kraanwagen de caravan optillen en weer op zijn wielen plaatsen.

Bij dit ongeval raakte gelukkig niemand gewond maar zat de schrik er natuurlijk wel goed in bij de Nederlandse vakantiegangers. Het is verder niet bekend of de Nederlanders hun route hebben kunnen vervolgen of dat de caravan dusdanig beschadigd raakte dat deze weggesleept moest worden.

  • caravan2
  • Nederlanders verliezen controle over caravan op A-66 snelweg nabij Salamanca
Ga naar de inhoud