Search
menu
Search

Mercadona van eerste plaats gestoten als bedrijf met beste reputatie in Spanje

Mercadona van eerste plaats gestoten als bedrijf met beste reputatie in Spanje
Beeld: via canva.com & 123rf

Mercadona van eerste plaats gestoten als bedrijf met beste reputatie in Spanje

Dit artikel is 8 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

In 2023 moet Mercadona, de welbekende supermarktketen uit Spanje, zijn toppositie in de rangschikking van bedrijven met de meest vooraanstaande bedrijfsreputatie in Spanje afstaan. Mercadona is nu verhuisd naar de tweede plaats. Inditex heeft nu de leiding, na het beklimmen van twee treden op de ladder vergeleken met vorig jaar. Na Inditex volgen Mercadona, ONCE, Repsol en Mapfre, zoals aangegeven in de recentste ‘Merco de Empresas 2023’ ranglijst.

In 2023 heeft Inditex de leiding genomen in de ranglijst door twee plaatsen te stijgen vergeleken met het voorgaande jaar, terwijl Mercadona een stap terug heeft gedaan naar de tweede plaats. ONCE heeft zijn positie uit 2022 vastgehouden en blijft op de derde plaats staan. Repsol heeft een grote sprong gemaakt door zes plaatsen te stijgen en de vierde plaats in te nemen, terwijl Mapfre constant blijft en de vijfde plaats vasthoudt in de lijst van de 100 bedrijven die in deze rangschikking zijn opgenomen.

Het resterende deel van de ’top 20′ bestaat uit Telefónica op de zesde plaats, Coca-Cola op de zevende, Ikea op de achtste, Santander op de negende, Mahou San Miguel op de tiende, Nestlé op de elfde, Mutua Madrileña op de twaalfde, El Corte Inglés op de dertiende, BBVA op de veertiende, Caixabank op de vijftiende, Leroy Merlin op de zestiende, Iberdrola op de zeventiende, Heineken op de achttiende, Campofrío op de negentiende en Seat sluit de top 20 af op de twintigste plaats.

De resterende plaatsen tot de helft van de ranglijst zijn bezet door: Meliá Hotels International op de 21e plaats, Decathlon op de 22e, Corporación Hijos de Rivera op de 23e, Pascual op de 24e, Danone op de 25e, Clínica Universidad de Navarra op de 26e, HP op de 27e, Grupo Quirónsalud op de 28e, Sanitas op de 29e, Carrefour op de 30e, Siemens op de 31e, Apple op de 32e, NH Hotel Group op de 33e, Damm op de 34e, Endesa op de 35e, Cepsa op de 36e, Bankinter op de 37e, Bayer op de 38e, Renfe op de 39e, Línea Directa op de 40e, BMW op de 41e, P&G op de 42e, Acciona op de 43e, Amazon op de 44e, Correos op de 45e, ING op de 46e, Banco Sabadell op de 47e, Microsoft op de 48e, Google op de 49e en Naturgy sluit de eerste helft van de ranglijst af op de 50e plaats.

Ga naar de inhoud