Twee Leeuwtjes in Alicante: het runnen van een B&B in Pinoso (108)

Twee Leeuwtjes in Alicante: het runnen van een B&B in Pinoso (108)
Beeld: ingezonden

Twee Leeuwtjes in Alicante: het runnen van een B&B in Pinoso (108)

In oktober 2020 kopen Tom en Danielle van Leeuwen in Rodriguillo, Pinoso, Alicante een prachtig oud vervallen herenhuis met twee bodega’s en een flinke tuin. Een verbouwing van 3 jaar heeft het 250 jaar oude pand omgetoverd tot een succesvolle B&B in Pinoso, Alicante. Volg de belevenissen van dit stel in hun Spaanse leven.

Pfff, afgelopen week was het niet alleen warm, maar ook behoorlijk benauwd. Dat zijn we niet helemaal gewend. Normaal is de luchtvochtigheid laag in deze tijd van het jaar, maar nu is het klam. Ook in Nederland en België is het eindelijk warm begrepen we. Over warm gesproken….. Dit doet me denken aan een bouwvakker die het tijdens de verbouwing in ons huis NIET warm had.

In het voorjaar 3 jaar geleden waren de bouwvakkers nog druk bezig met de verbouwingen in en aan Casa Rodriguillo. Zoals jullie allemaal konden volgen op ons YouTube kanaal stond ons huis toentertijd behoorlijk op zijn kop. Het was een frisse dag en er zaten nog geen ramen in ons huis. Één van de bouwvakkers had het koud gekregen en had besloten om zichzelf op te warmen met een vuurtje… in ons huis… Dat vonden wij eigenlijk best vreemd en zelfs brutaal om dat zomaar een vuurtje te stoken zonder te vragen of overleg IN andermans huis! Ook leek het hem een goed idee om plastic te gebruiken, want dat brandt wel lekker.

Je snapt wel dat dat een enorme stank en rookwolken gaf. Toen Tom er wat van drufde te zeggen, was hij wel een beetje verbaasd. Zijn redenatie: “Het is toch koud en nu wat minder, bovendien moet je de muren toch nog schilderen”. Ja, dan ben je een beetje uitgepraat… Achteraf lachwekkend, maar op dat moment zeker niet. De opzichter schold hem toen uit en dat kwam wel aan. Het vuur werd gedoofd met een plasje. (oh nee, dat is niet waar 😀) en er werden geen vuurtjes meer binnen gemaakt.

YouTube: Regelmatig krijgen wij de vraag wanneer wij weer een filmpje op Youtube zetten zoals in het begin. Vanwege de drukte (waar we natuurlijk heel blij mee zijn) is er simpelweg niet zoveel tijd en energie meer om de filmpjes te bewerken. Maar ik denk dat over een paar maanden wel weer wat meer tijd en zin is om wat online te zetten.

Heb je zin gekregen om een frisse duik te nemen in ons zwembad, of lekker te luieren in de zon in de gezellige tuin? Boek dan op www.casarodriguillo.com en tot snel! Un saludo, Tom y Daniela

Tom, Danielle en Donja verbouwen sinds 2018 een oud herenhuis met bodega in de provincie Alicante tot een B&B met curiosawinkel en vertellen hier elke week hun avonturen maar ook op hun eigen website Casa Rodriguillo is veel informatie te vinden terwijl op het YouTube kanaal tientallen leuke en informatieve video’s te bekijken zijn of bezoek eens de Antiek & Vintage shop als je in de buurt bent.

Ga naar de inhoud