Search
menu
Search

Zijn dit de beste teksten om een Spaanse vrouw te versieren deze zomer?

Oeps ... foto ontbreekt!

Zijn dit de beste teksten om een Spaanse vrouw te versieren deze zomer?

Dit artikel is 7 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Je bent op vakantie in Spanje of je woont er pas net en bent de Spaanse taal (nog) niet machtig maar je ziet wel die prachtige vrouw of dat meisje voorbijlopen of een bankje zitten en denkt, wat moet ik nu toch eens zeggen om haar aandacht te trekken. SpanjeVandaag biedt jou vandaag de oplossing met enkele van de meest populaire openingszinnen. Begin maar te oefenen want de vrouwen zullen straks in de rij staan.

Zoals al te lezen is zijn de onderstaande teksten meer voor de mannen bedoeld om Spaanse vrouwen of meisjes te versieren of in ieder geval de aandacht te trekken. Gezien het feit dat niet alle vrouwen in Spanje Engels spreken is het leuk om een goede Spaanse openingszin te hebben. Begin maar alvast op te schrijven en te oefenen.

Si la belleza fuese delito, te hubiera dado cadena perpetua

Dit betekent in het Nederlands “als schoonheid een misdaad was verdien jij levenslange gevangenisstraf” waarmee je dus wilt zeggen dat je ondersteboven bent van het feit dat ze zo knap is. De gevangenis is nu niet meteen iets leuks om een openingszin mee te beginnen maar schijnbaar lijkt het te werken.

¿Hace calor aquí o eres tú?

Deze openingszin betekent “is het hier nu zo warm of ben jij dat?” Gedurende de warme zomermaanden is het overal warm maar deze openingszin is ook perfect om de aandacht te trekken van een vrouw of meisje. Laat daarbij je goddelijke en gespierde lichaam zien en de persoon in kwestie valt zo in je armen.

¿Crees en amor a primera vista o vuelvo a pasarte otra vez?

In Het Nederlands betekent deze regel “geloof je in liefde op het eerste gezicht of moet ik nogmaals voorbij lopen”. Liefde of het eerste gezicht is iets waar veel mensen in geloven of het juist grote onzin vinden. Als je niet zeker weet of de vrouw of meisje in kwestie hetzelfde voelt voor jou als jij voor haar, dan is dit een leuke openingszin.

Hola, te pareces mucho a mi próxima novia

Hallo, je lijkt veel op mijn volgende vriendin” klinkt misschien erg vreemd maar het kan werken en een glimlach tevoorschijn toveren. Spaanse vrouwen vinden het (waarschijnlijk net zoals de Nederlandse en Belgische vrouwen) erg vervelend als je over ex vriendinnen praat maar over toekomstige vriendinnen waaronder zijzelf kan zowaar positief werken.

¿Como se siente al ser la chica más guapa en esta habitación?

Met deze openingszin zeg je tegen die ene vrouw of meisje “hoe voelt dat nu om de mooiste vrouw van de kamer te zijn”. Met deze openingszin zullen veel Spaanse vrouwen en meisjes gaan blozen en wegsmelten, het is per slot van rekening een mooi compliment. Je kunt “esta habitacion” ook vervangen door “el mundo” (ter wereld) of “de España” (van Spanje) om zo het effect alleen maar te vergroten.

¡Tu papa debe de ser pirata, porque tú eres un tesoro!

Als je van piratenfilms houdt is dit jouw openingszin wat in het Nederlands betekent “jouw vader was vast en zeker een piraat want jij bent een schat”. Met deze openingszin probeer je uiteraard niet de vader van de vrouw of meisje in kwestie te beledigen maar moet meer de klemtoon gelegd worden op “tesoro” of schat.

¡Perdona, sabes dónde está la tierra porque desde que te vi ando en las nubes!

In het Nederlands “excuses, weet jij waar de aarde is want sinds ik jou heb gezien zit mijn hoofd in de wolken”. Als je deze openingszin gebruikt om die vrouw of meisje te versieren moet je dit vooral een beetje dromerig zeggen, dat werkt beter in dit geval.

Dit zijn natuurlijk slechts enkele van de vele populaire Spaanse openingszinnen en ongetwijfeld zullen de lezers meer teksten of regels weten. Waarom laat je dat ons niet weten door een opmerking te plaatsen op Facebook of Google+, dan kunnen we dit lijstje langer maken.

Ga naar de inhoud