Diefstallen in woningen provincie Gerona toegenomen

c57ea2805f76cb192f780de3c8f713fc

Diefstallen in woningen provincie Gerona toegenomen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

GERONA – Het aantal diefstallen in woningen in de provincie Gerona is dit jaar tot nu toe met 14% toegenomen. Volgens de gegevens van de Mossos d’Esquadra (Catalaanse politie) zijn er gedurende de eerste vijf maanden van dit jaar al 2.800 meldingen binnengekomen. Het gaat daarbij vooral om inbraken in vakantiewoningen (segunda residencia) in de provincie.

Tussen begin januari en eind maart werden er al 1.012 woningen beroofd, een stijging van 20% volgens de regionale krant Diari de Girona. Tussen begin januari en eind mei steeg dat aantal echter naar 2.800 diefstallen, een 14% meer ten opzichte van de eerste vijf maanden in 2017 toen het aantal diefstallen nog 2.449 was.

Dat houdt dus in dat er meer maand gemiddeld 560 diefstallen plaatsvinden in woningen in de provincie Gerona, oftewel gemiddeld 18 diefstallen per dag. Verwacht wordt dat gedurende de zomermaanden er alleen maar meer diefstallen bij zullen komen.

Wat betreft het type diefstallen is uit de resultaten van de Catalaanse politie te zien dat het voornamelijk gaat om diefstallen waarbij de eigenaren van de woning niet aanwezig waren. Er is echter ook een toename van diefstallen met geweld en/of intimidatie waarbij de eigenaren wel in de woning aanwezig zijn.

Gedurende heel 2017 vonden er in de provincie Gerona 3.507 diefstallen plaats in woningen , een 2,99% meer dan de 3.615 diefstallen in 2016.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.