Diefstallen in woningen provincie Gerona toegenomen

c57ea2805f76cb192f780de3c8f713fc

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

GERONA – Het aantal diefstallen in woningen in de provincie Gerona is dit jaar tot nu toe met 14% toegenomen. Volgens de gegevens van de Mossos d’Esquadra (Catalaanse politie) zijn er gedurende de eerste vijf maanden van dit jaar al 2.800 meldingen binnengekomen. Het gaat daarbij vooral om inbraken in vakantiewoningen (segunda residencia) in de provincie.

Tussen begin januari en eind maart werden er al 1.012 woningen beroofd, een stijging van 20% volgens de regionale krant Diari de Girona. Tussen begin januari en eind mei steeg dat aantal echter naar 2.800 diefstallen, een 14% meer ten opzichte van de eerste vijf maanden in 2017 toen het aantal diefstallen nog 2.449 was.

Dat houdt dus in dat er meer maand gemiddeld 560 diefstallen plaatsvinden in woningen in de provincie Gerona, oftewel gemiddeld 18 diefstallen per dag. Verwacht wordt dat gedurende de zomermaanden er alleen maar meer diefstallen bij zullen komen.

Wat betreft het type diefstallen is uit de resultaten van de Catalaanse politie te zien dat het voornamelijk gaat om diefstallen waarbij de eigenaren van de woning niet aanwezig waren. Er is echter ook een toename van diefstallen met geweld en/of intimidatie waarbij de eigenaren wel in de woning aanwezig zijn.

Gedurende heel 2017 vonden er in de provincie Gerona 3.507 diefstallen plaats in woningen , een 2,99% meer dan de 3.615 diefstallen in 2016.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

Abonneer
Abonneren op
5 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Je kunt merken dat ze daar de grote leider Bergpiek missen. Want met deze geweldige man aan het roer zou dit nooit gebeurd zijn.

het is het loon van de decadentie , tolerancia , linkse elementen , en verraad , met franco gebeurde dit niet

DIT KOMT VOORNAMELIJK DOOR DE MENSEN DIE NIETS MEENEMEN UIT DE ONTVLUCHTE LANDEN , WAT MOMENTEEL HEEL ERG HEERST VAN OVER ZEE. DAGELIJKS KOMEN ER HONDERDEN BIJ DIE ECHT NIKS HEBBEN MAAR TOCH MOETE ETEN MET DE KINDEREN, DAN KRIJG JE DIT. ERG, MAAR HELAAS WAAR.

Dat krijg je er van als de toeristen weggejaagd word. Dan gaan ze maar inbreken om aan inkomen te komen.

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.