Diefstallen in woningen provincie Gerona toegenomen

Oeps ... foto ontbreekt!

Diefstallen in woningen provincie Gerona toegenomen

Dit artikel is 6 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

GERONA – Het aantal diefstallen in woningen in de provincie Gerona is dit jaar tot nu toe met 14% toegenomen. Volgens de gegevens van de Mossos d’Esquadra (Catalaanse politie) zijn er gedurende de eerste vijf maanden van dit jaar al 2.800 meldingen binnengekomen. Het gaat daarbij vooral om inbraken in vakantiewoningen (segunda residencia) in de provincie.

Tussen begin januari en eind maart werden er al 1.012 woningen beroofd, een stijging van 20% volgens de regionale krant Diari de Girona. Tussen begin januari en eind mei steeg dat aantal echter naar 2.800 diefstallen, een 14% meer ten opzichte van de eerste vijf maanden in 2017 toen het aantal diefstallen nog 2.449 was.

Dat houdt dus in dat er meer maand gemiddeld 560 diefstallen plaatsvinden in woningen in de provincie Gerona, oftewel gemiddeld 18 diefstallen per dag. Verwacht wordt dat gedurende de zomermaanden er alleen maar meer diefstallen bij zullen komen.

Wat betreft het type diefstallen is uit de resultaten van de Catalaanse politie te zien dat het voornamelijk gaat om diefstallen waarbij de eigenaren van de woning niet aanwezig waren. Er is echter ook een toename van diefstallen met geweld en/of intimidatie waarbij de eigenaren wel in de woning aanwezig zijn.

Gedurende heel 2017 vonden er in de provincie Gerona 3.507 diefstallen plaats in woningen , een 2,99% meer dan de 3.615 diefstallen in 2016.

Ga naar de inhoud