skip to Main Content
Diefstallen in woningen provincie Gerona toegenomen
Archieffoto

Diefstallen in woningen provincie Gerona toegenomen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Diefstallen in woningen provincie Gerona toegenomen

Archieffoto

GERONA – Het aantal diefstallen in woningen in de provincie Gerona is dit jaar tot nu toe met 14% toegenomen. Volgens de gegevens van de Mossos d’Esquadra (Catalaanse politie) zijn er gedurende de eerste vijf maanden van dit jaar al 2.800 meldingen binnengekomen. Het gaat daarbij vooral om inbraken in vakantiewoningen (segunda residencia) in de provincie.

Tussen begin januari en eind maart werden er al 1.012 woningen beroofd, een stijging van 20% volgens de regionale krant Diari de Girona. Tussen begin januari en eind mei steeg dat aantal echter naar 2.800 diefstallen, een 14% meer ten opzichte van de eerste vijf maanden in 2017 toen het aantal diefstallen nog 2.449 was.

Dat houdt dus in dat er meer maand gemiddeld 560 diefstallen plaatsvinden in woningen in de provincie Gerona, oftewel gemiddeld 18 diefstallen per dag. Verwacht wordt dat gedurende de zomermaanden er alleen maar meer diefstallen bij zullen komen.

Wat betreft het type diefstallen is uit de resultaten van de Catalaanse politie te zien dat het voornamelijk gaat om diefstallen waarbij de eigenaren van de woning niet aanwezig waren. Er is echter ook een toename van diefstallen met geweld en/of intimidatie waarbij de eigenaren wel in de woning aanwezig zijn.

Gedurende heel 2017 vonden er in de provincie Gerona 3.507 diefstallen plaats in woningen , een 2,99% meer dan de 3.615 diefstallen in 2016.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 5 reacties
  1. Je kunt merken dat ze daar de grote leider Bergpiek missen. Want met deze geweldige man aan het roer zou dit nooit gebeurd zijn.

  2. het is het loon van de decadentie , tolerancia , linkse elementen , en verraad , met franco gebeurde dit niet

  3. DIT KOMT VOORNAMELIJK DOOR DE MENSEN DIE NIETS MEENEMEN UIT DE ONTVLUCHTE LANDEN , WAT MOMENTEEL HEEL ERG HEERST VAN OVER ZEE. DAGELIJKS KOMEN ER HONDERDEN BIJ DIE ECHT NIKS HEBBEN MAAR TOCH MOETE ETEN MET DE KINDEREN, DAN KRIJG JE DIT. ERG, MAAR HELAAS WAAR.

    1. onzin natuurlijk. De meesten (lees bijna iedereen) wordt opgevangen in opvangcentra en lopen niet vrij rond in Spanje. Daaranast zijn het vaak of Spanjaarden zelf of inwoners uit de voormaleige oostbloklanden die dit soort diefstallen doen. Mensen uit Afrika doen dit niet zo snel.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken