skip to Main Content
1.152 geannuleerde treinen in Spanje vanwege stakingen
20 minutos

1.152 geannuleerde treinen in Spanje vanwege stakingen

MADRID – De vakbonden hebben vier dagen stakingen aangekondigd bij het personeel van de Spaanse treinen. Dat houdt in dat Renfe gedurende vier dagen tussen eind juli en begin september tenminste 1.152 treinen zal annuleren en dat er vertragingen kunnen zijn op onderstaande dagen. De stakingen komen (zoals elke zomer) op een moment dat er extra veel treinpassagiers zijn vanwege de vakantieperiode en de ‘operaciones salida y regreso’.

Renfe heeft aangekondigd op 31 juli, 14 en 30 augustus en 1 september tenminste 1.152 treinen te annuleren waarvan er 477 media distancia, 230 AVE en 445 larga distancia treinen zijn. 

Het ministerie van Ontwikkelingszaken heeft een minimale dienstregeling verplicht gesteld van 75% op de drukste momenten bij de Cercanias treinen en 50% op de momenten dat het minder druk is. 65% van de media distancia treinen, 78% van de AVE en larga distancia treinen en 25% bij de goederentreinen moeten op de vier stakingsdagen ook rijden. KLIK HIER (PDF) voor een overzicht van alle treinen die op de stakingsdagen wel rijden (voorlopig dan).

Zoals het er nu naar uitziet zullen er op 31 juli, 14 en 30 augustus en 1 september werkonderbrekingen plaatsvinden tussen 12 en 16 uur en 20 en 24 uur. Gedupeerden van deze stakingen kunnen bij de Renfe andere tickets krijgen of deze annuleren en indien gewenst wijzigen zonder bijkomende kosten.

Op een normale dag in Spanje rijden er 3.500 Cercanias treinen, 600 media distancia treinen en 382 AVE en larga distancia treinen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. Ik dacht dat het stakingsfenomeen bij spoorwegen een belgische specialiteit is maar ik zal mijn mening moeten bijstellen denk ik…..goed bezig!

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken