1.152 geannuleerde treinen in Spanje vanwege stakingen

123rf
Beeld: 123rf

1.152 geannuleerde treinen in Spanje vanwege stakingen

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De vakbonden hebben vier dagen stakingen aangekondigd bij het personeel van de Spaanse treinen. Dat houdt in dat Renfe gedurende vier dagen tussen eind juli en begin september tenminste 1.152 treinen zal annuleren en dat er vertragingen kunnen zijn op onderstaande dagen. De stakingen komen (zoals elke zomer) op een moment dat er extra veel treinpassagiers zijn vanwege de vakantieperiode en de ‘operaciones salida y regreso’.

Renfe heeft aangekondigd op 31 juli, 14 en 30 augustus en 1 september tenminste 1.152 treinen te annuleren waarvan er 477 media distancia, 230 AVE en 445 larga distancia treinen zijn. 

Het ministerie van Ontwikkelingszaken heeft een minimale dienstregeling verplicht gesteld van 75% op de drukste momenten bij de Cercanias treinen en 50% op de momenten dat het minder druk is. 65% van de media distancia treinen, 78% van de AVE en larga distancia treinen en 25% bij de goederentreinen moeten op de vier stakingsdagen ook rijden. KLIK HIER (PDF) voor een overzicht van alle treinen die op de stakingsdagen wel rijden (voorlopig dan).

Zoals het er nu naar uitziet zullen er op 31 juli, 14 en 30 augustus en 1 september werkonderbrekingen plaatsvinden tussen 12 en 16 uur en 20 en 24 uur. Gedupeerden van deze stakingen kunnen bij de Renfe andere tickets krijgen of deze annuleren en indien gewenst wijzigen zonder bijkomende kosten.

Op een normale dag in Spanje rijden er 3.500 Cercanias treinen, 600 media distancia treinen en 382 AVE en larga distancia treinen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.