Search
menu
Search

1.152 geannuleerde treinen in Spanje vanwege stakingen

Oeps ... foto ontbreekt!

1.152 geannuleerde treinen in Spanje vanwege stakingen

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De vakbonden hebben vier dagen stakingen aangekondigd bij het personeel van de Spaanse treinen. Dat houdt in dat Renfe gedurende vier dagen tussen eind juli en begin september tenminste 1.152 treinen zal annuleren en dat er vertragingen kunnen zijn op onderstaande dagen. De stakingen komen (zoals elke zomer) op een moment dat er extra veel treinpassagiers zijn vanwege de vakantieperiode en de ‘operaciones salida y regreso’.

Renfe heeft aangekondigd op 31 juli, 14 en 30 augustus en 1 september tenminste 1.152 treinen te annuleren waarvan er 477 media distancia, 230 AVE en 445 larga distancia treinen zijn. 

Het ministerie van Ontwikkelingszaken heeft een minimale dienstregeling verplicht gesteld van 75% op de drukste momenten bij de Cercanias treinen en 50% op de momenten dat het minder druk is. 65% van de media distancia treinen, 78% van de AVE en larga distancia treinen en 25% bij de goederentreinen moeten op de vier stakingsdagen ook rijden. KLIK HIER (PDF) voor een overzicht van alle treinen die op de stakingsdagen wel rijden (voorlopig dan).

Zoals het er nu naar uitziet zullen er op 31 juli, 14 en 30 augustus en 1 september werkonderbrekingen plaatsvinden tussen 12 en 16 uur en 20 en 24 uur. Gedupeerden van deze stakingen kunnen bij de Renfe andere tickets krijgen of deze annuleren en indien gewenst wijzigen zonder bijkomende kosten.

Op een normale dag in Spanje rijden er 3.500 Cercanias treinen, 600 media distancia treinen en 382 AVE en larga distancia treinen.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?