skip to Main Content
De geïmproviseerde honden kerkhoven op Ibiza
Diario de Ibiza

De geïmproviseerde honden kerkhoven op Ibiza

IBIZA – Het is niet toegestaan en daarnaast niet goed voor de natuur maar ondertussen gebeurt het toch. Eigenaren wiens honden zijn overleden hebben op het Balearen eiland Ibiza diverse plaatsen gevonden om illegale en geïmproviseerde rustplaatsen voor de trouwe viervoeters te creëren.

Er zijn er twee te vinden, een in sa Caleta in Sant Josep en een bij Sant Antoni op de sa Talaia bergtop. Bijna geen enkele toerist en ook veel inwoners van het eiland weten het niet maar de hondeneigenaren hebben de juiste rustplaatsen gevonden op Ibiza.

Zonder enige controle en zonder toestemming heeft men in sa Caleta een van de grootste illegale honden begraafplaatsen gecreëerd. Langs ongeveer 100 meter kust tussen de bomen en met uitzicht op zee zijn diverse mausoleums te vinden waar op bordjes de namen staan van de overleden honden en waar de halsbanden voor eeuwig te vinden zijn.

Datzelfde gebeurt ook op de geïmproviseerde maar makkelijker te bereiken begraafplaats in sa Talaia waar op 137 meter hoog boven Sant Antoni diverse honden in hun ‘kitsch’ mausoleums te vinden zijn. Op dit moment zijn er maar 5 honden begraven maar dat aantal zal zeker gaan stijgen. Wat de overleden honden gemeen hebben is het panoramische uitzicht waar ook de baasjes van kunnen genieten als ze hun geliefde overleden huisdieren bezoeken.

De reden voor deze geïmproviseerde graven is omdat er geen officiële honden begraafplaats op het eiland te vinden is.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 5 reacties
 1. Ik heb mijn katje vorig jaar op eigen privé terrein begraven. Wegens de harde grond (vol grote stenen) kon ik niet zo diep graven. Ik heb er een grote steen op gelegd en dacht dat het toch goed was. Maar de volgende dag was het grafje omgewoeld door de wilde zwijnen en, behalve een paar plukken haar, niets meer van het katje over. Eerst was ik triest, maar later besefte ik, dat het volkomen natuurlijk is. Ik hou de foto’s en de fijne herinneringen toch wel.

 2. Ik heb mijn dierbare honden, katten en paarden op mijn privé grondstuk begraven.
  Eigenlijk mag het niet, maar er is ook geen alternatief.
  Dus tot nu toe,de beste oplossing, lijkt mij

 3. ik begrijp deze mensen voor de 100 procent het zijn je beste vrienden maar zoals er geschreven wordt slecht voor de natuur dit is totaal uit de lucht gegrepen hier zijn zoveel jagers ze schieten de everzwijnen konijnen dassen enz maar gewoon af en 9 van de 10 geschoten dieren laten ze gewoon liggen zo dus het is niet slecht voor de natuur

  1. Ikke, je hebt helemaal gelijk met je argument dat het nergens op slaat dat het ‘slecht voor de natuur is’ om een (geliefd) dier te begraven. De natuur ruimt het kadaver zelf echt wel op. Maar de protserige grafmonumenten met schreeuwerige kleuren die misstaan wel een beetje (behoorlijk). Maar soms is het moeilijk bescheiden te blijven!!!

   1. het is misschien niet zo zeer onze smaak die gekleurde stenen. we moeten niet vergeten dat we hier in een andere cultuur zitten en als zij het mooi vinden is dat toch ok ….

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken