Search
menu
Search

De geïmproviseerde honden kerkhoven op Ibiza

Oeps ... foto ontbreekt!

De geïmproviseerde honden kerkhoven op Ibiza

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

IBIZA – Het is niet toegestaan en daarnaast niet goed voor de natuur maar ondertussen gebeurt het toch. Eigenaren wiens honden zijn overleden hebben op het Balearen eiland Ibiza diverse plaatsen gevonden om illegale en geïmproviseerde rustplaatsen voor de trouwe viervoeters te creëren.

Er zijn er twee te vinden, een in sa Caleta in Sant Josep en een bij Sant Antoni op de sa Talaia bergtop. Bijna geen enkele toerist en ook veel inwoners van het eiland weten het niet maar de hondeneigenaren hebben de juiste rustplaatsen gevonden op Ibiza.

Zonder enige controle en zonder toestemming heeft men in sa Caleta een van de grootste illegale honden begraafplaatsen gecreëerd. Langs ongeveer 100 meter kust tussen de bomen en met uitzicht op zee zijn diverse mausoleums te vinden waar op bordjes de namen staan van de overleden honden en waar de halsbanden voor eeuwig te vinden zijn.

Datzelfde gebeurt ook op de geïmproviseerde maar makkelijker te bereiken begraafplaats in sa Talaia waar op 137 meter hoog boven Sant Antoni diverse honden in hun ‘kitsch’ mausoleums te vinden zijn. Op dit moment zijn er maar 5 honden begraven maar dat aantal zal zeker gaan stijgen. Wat de overleden honden gemeen hebben is het panoramische uitzicht waar ook de baasjes van kunnen genieten als ze hun geliefde overleden huisdieren bezoeken.

De reden voor deze geïmproviseerde graven is omdat er geen officiële honden begraafplaats op het eiland te vinden is.

Ga naar de inhoud