De geïmproviseerde honden kerkhoven op Ibiza

De geïmproviseerde honden kerkhoven op Ibiza
Beeld: Diario de Ibiza

IBIZA – Het is niet toegestaan en daarnaast niet goed voor de natuur maar ondertussen gebeurt het toch. Eigenaren wiens honden zijn overleden hebben op het Balearen eiland Ibiza diverse plaatsen gevonden om illegale en geïmproviseerde rustplaatsen voor de trouwe viervoeters te creëren.

Er zijn er twee te vinden, een in sa Caleta in Sant Josep en een bij Sant Antoni op de sa Talaia bergtop. Bijna geen enkele toerist en ook veel inwoners van het eiland weten het niet maar de hondeneigenaren hebben de juiste rustplaatsen gevonden op Ibiza.

Zonder enige controle en zonder toestemming heeft men in sa Caleta een van de grootste illegale honden begraafplaatsen gecreëerd. Langs ongeveer 100 meter kust tussen de bomen en met uitzicht op zee zijn diverse mausoleums te vinden waar op bordjes de namen staan van de overleden honden en waar de halsbanden voor eeuwig te vinden zijn.

Datzelfde gebeurt ook op de geïmproviseerde maar makkelijker te bereiken begraafplaats in sa Talaia waar op 137 meter hoog boven Sant Antoni diverse honden in hun ‘kitsch’ mausoleums te vinden zijn. Op dit moment zijn er maar 5 honden begraven maar dat aantal zal zeker gaan stijgen. Wat de overleden honden gemeen hebben is het panoramische uitzicht waar ook de baasjes van kunnen genieten als ze hun geliefde overleden huisdieren bezoeken.

De reden voor deze geïmproviseerde graven is omdat er geen officiële honden begraafplaats op het eiland te vinden is.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
5 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Ik heb mijn katje vorig jaar op eigen privé terrein begraven. Wegens de harde grond (vol grote stenen) kon ik niet zo diep graven. Ik heb er een grote steen op gelegd en dacht dat het toch goed was. Maar de volgende dag was het grafje omgewoeld door de wilde zwijnen en, behalve een paar plukken haar, niets meer van het katje over. Eerst was ik triest, maar later besefte ik, dat het volkomen natuurlijk is. Ik hou de foto’s en de fijne herinneringen toch wel.

Ik heb mijn dierbare honden, katten en paarden op mijn privé grondstuk begraven.
Eigenlijk mag het niet, maar er is ook geen alternatief.
Dus tot nu toe,de beste oplossing, lijkt mij

ik begrijp deze mensen voor de 100 procent het zijn je beste vrienden maar zoals er geschreven wordt slecht voor de natuur dit is totaal uit de lucht gegrepen hier zijn zoveel jagers ze schieten de everzwijnen konijnen dassen enz maar gewoon af en 9 van de 10 geschoten dieren laten ze gewoon liggen zo dus het is niet slecht voor de natuur

Ikke, je hebt helemaal gelijk met je argument dat het nergens op slaat dat het ‘slecht voor de natuur is’ om een (geliefd) dier te begraven. De natuur ruimt het kadaver zelf echt wel op. Maar de protserige grafmonumenten met schreeuwerige kleuren die misstaan wel een beetje (behoorlijk). Maar soms is het moeilijk bescheiden te blijven!!!

het is misschien niet zo zeer onze smaak die gekleurde stenen. we moeten niet vergeten dat we hier in een andere cultuur zitten en als zij het mooi vinden is dat toch ok ….

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.