De geïmproviseerde honden kerkhoven op Ibiza

De geïmproviseerde honden kerkhoven op Ibiza
Beeld: Diario de Ibiza

De geïmproviseerde honden kerkhoven op Ibiza

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

IBIZA – Het is niet toegestaan en daarnaast niet goed voor de natuur maar ondertussen gebeurt het toch. Eigenaren wiens honden zijn overleden hebben op het Balearen eiland Ibiza diverse plaatsen gevonden om illegale en geïmproviseerde rustplaatsen voor de trouwe viervoeters te creëren.

Er zijn er twee te vinden, een in sa Caleta in Sant Josep en een bij Sant Antoni op de sa Talaia bergtop. Bijna geen enkele toerist en ook veel inwoners van het eiland weten het niet maar de hondeneigenaren hebben de juiste rustplaatsen gevonden op Ibiza.

Zonder enige controle en zonder toestemming heeft men in sa Caleta een van de grootste illegale honden begraafplaatsen gecreëerd. Langs ongeveer 100 meter kust tussen de bomen en met uitzicht op zee zijn diverse mausoleums te vinden waar op bordjes de namen staan van de overleden honden en waar de halsbanden voor eeuwig te vinden zijn.

Datzelfde gebeurt ook op de geïmproviseerde maar makkelijker te bereiken begraafplaats in sa Talaia waar op 137 meter hoog boven Sant Antoni diverse honden in hun ‘kitsch’ mausoleums te vinden zijn. Op dit moment zijn er maar 5 honden begraven maar dat aantal zal zeker gaan stijgen. Wat de overleden honden gemeen hebben is het panoramische uitzicht waar ook de baasjes van kunnen genieten als ze hun geliefde overleden huisdieren bezoeken.

De reden voor deze geïmproviseerde graven is omdat er geen officiële honden begraafplaats op het eiland te vinden is.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.