De nieuwe Parador van Ibiza moet eind 2022 haar deuren openen

De nieuwe Parador van Ibiza moet eind 2022 haar deuren openen
Beeld: Estudio Vila 13

De nieuwe Parador van Ibiza moet eind 2022 haar deuren openen

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

IBIZA – Zou het dan eindelijk waar zijn, zou na jaren van vertraging, bureaucratische en diverse andere problemen de Parador van Ibiza in 2022 dan eindelijk in gebruik worden genomen? Als het aan de minister voor Toerisme Reyes Maroto ligt wel. De Parador de Dalt Vila of Parador Ibiza (naam is nog onbekend) moet eind 2022 open gaan.

De minister van Toerisme heeft het eiland Ibiza bezocht tijdens een werkbezoek en uiteraard werden ook de bouwwerkzaamheden van de toekomstige Parador bezocht. Veel nieuws werd er tijdens de persbijeenkomst niet vermeld maar de minister bevestigde nogmaals dat als alles volgens plan gaat de Parador de Ibiza eind 2022 open moet gaan.

In mei 2019 werd door Turespaña, de verantwoordelijke voor de Spaanse staatshotels Paradores, officieel in het staatsbulletin BOE aangekondigd dat er 21,1 miljoen euro beschikbaar was gesteld voor het afbouwen van de Parador op Ibiza. In juli 2019 kreeg het bouwbedrijf Acciona van Turespaña de opdracht om de Parador af te ronden.

Vertraging

Na een jarenlange vertraging in de werkzaamheden van de nieuwe Spaanse Parador op het eiland Ibiza, lijkt het erop dat er een einde komt aan het wachten. Sinds 2009 is men bezig met de restauratie van het Castillo de Dalt Villa om daar een luxe Parador hotel in te vestigen. 

De werkzaamheden van de Parador de Ibiza verlopen vanwege allerlei bureaucratische problemen, de crisis, de vondst van archeologische resten en de aanleg van de parking die deels onder de oude muur door moet erg traag. De gemeente heeft in 2018 groen licht gegeven en Turespaña heeft in mei 2019 zo’n 21,1 miljoen euro beschikbaar gesteld om de Parador van Ibiza te openen.

Kasteel

De Parador is gevestigd in het Castell de Dalt Villa, hoog boven het centrum van de stad Eivissa. In het jaar 2009 is men begonnen met de verbouwing en restauratie van het oude kasteel om deze om te toveren tot een luxe hotel bestaande uit 67 kamers, een restaurant, een bar en twee zalen voor conferenties, bruiloften, feesten etc. Sinds 2011 werd er echter niet meer gebouwd aan de Parador.

Men verwacht dat de Parador een groot succes zal worden. Niet alleen omdat Ibiza erg populair is maar ook omdat de Paradores hotels erg gewild zijn, Ibiza als eiland veel bezocht wordt door zowel Spaanse en internationale toeristen en de ligging van de Parador hoog boven in de stad waarbij men een prachtig uitzicht zal hebben over de stad, de haven en natuurlijk de Middellandse Zee.

Bekijk HIER foto’s van het bezoek van de minister en de werkzaamheden aan de nieuwe Parador.

Onderstaande foto’s zijn van Estudio Vila 13 en laten zien hoe de Parador er uit moet gaan zien.

Ga naar de inhoud