Coca-Cola test in Spanje flessen met nieuwe recyclebare vaste draaidoppen

Coca-Cola test in Spanje flessen met nieuwe recyclebare vaste draaidoppen
Beeld: Coca Cola

Coca-Cola test in Spanje flessen met nieuwe recyclebare vaste draaidoppen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Coca-Cola gaat alleen in Spanje gedurende tien weken deze zomer de nieuwe recyclebare plastic flessen testen. Het nieuwe aan deze flessen is de dop die nu vastzit aan de fles maar op dezelfde manier wordt geopend, door te draaien. De dop blijft echter aan de fles vastzitten waardoor deze samen met de fles gerecycled kan worden. Er worden in Spanje zes miljoen 500ml flessen met de nieuwe vaste draaidop in omloop gebracht.

Als je op een terras of in een winkel een Coca-Cola bestelt en je krijgt een flesje van 500ml, dan is de kans groot dat je op diverse plaatsen in het land een nieuw flesje met vaste draaidop zult krijgen. Deze is te herkennen aan de extra ring waardoor de dop aan de fles vast blijft zitten en de tekst ‘Nuevo tapón. Por favor, recíclame’.

Consumenten kunnen de nieuwe vaste draaidoppen terugvinden in de 500ml plastic flesjes van Coca-Cola Original Flavour, Coca-Cola Zero Sugar, Coca-Cola Zero Sugar Cafeïne Zero, Coca-Cola Light Flavour en Schuss. Deze kunnen worden gekocht bij bepaalde verkooppunten in Catalonië, de Balearen, Aragón, de Canarische Eilanden (Tenerife, Gran Canaria), Andalusië (Granada, Jaén, Málaga, Almería, Cádiz, Sevilla) en Toledo in Castilla-La Mancha.

Het openingssysteem is hetzelfde als dat van de standaardfles. De innovatie ligt echter in de ring die de hals van de fles omringt waaraan een lipje is verwerkt dat de dop aan de fles vasthoudt zodra deze is losgeschroefd terwijl de hermetische sluiting nog steeds mogelijk is. Net als de ‘oude’ doppen zijn deze nieuwe sluitingen gemaakt van polyethyleen hars met hoge dichtheid (HDPE), een ander materiaal dan de fles die gemaakt is van PET. Dit materiaal is ook recyclebaar wat de recycling van de hele fles met dop garandeert.

Hoewel het op het eerste gezicht een eenvoudige innovatie lijkt, brengt het een aanzienlijke technische complexiteit met zich mee. In die zin is er in afdeling innovatie en ontwikkeling van Coca-Cola hard gewerkt aan het ontwerp van de nieuwe dop. Samen met verschillende leveranciers is gezocht naar een oplossing die de consument een comfortabele en plezierige ervaring biedt en tegelijkertijd de veiligheid en kwaliteitskenmerken van Coca-Cola-dranken garandeert.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.