De Nederlandse consul in Barcelona opent toiletten in Sants treinstation

De Nederlandse consul in Barcelona opent toiletten in Sants treinstation
Beeld: One Hundred Restrooms / Twitter

De Nederlandse consul in Barcelona opent toiletten in Sants treinstation

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – De Honorair Consul van Nederland in Barcelona Dirk Kremer heeft deze woensdag nieuwe toiletten geopend in het Sants treinstation in de Catalaanse hoofdstad. Natuurlijk ging het om een Nederlandse aangelegenheid aangezien de toiletten onderdeel zijn van het One Hundred Restrooms concern, een bedrijf dat in Nederland, Spanje en andere landen ultramoderne toiletruimtes in beheer heeft. 

De Honorair Consul wist tijdens de opening te melden dat het voor hem een eer was om voor het eerst in zijn professionele carrière toiletten te openen. Voor One Hundred España zijn het de eerste Nederlandse toiletten in Catalonië die volgen op de recent geopende toiletten in het Atocha treinstation in Madrid en de in 2018 geopende toiletruimte in het La Vaguada winkelcentrum in Madrid.

De slogan van de ultramoderne toiletten tegen betaling is ‘Alíviate, refréscate y recárgate’. De toiletruimte heeft spiegels die ook het lokale weerbericht laten zien en toiletten die zo verlicht zijn alsof het zonlicht naar binnen schijnt terwijl je naar vogels kunt luisteren als je je behoefte doet. Alles is kraakhelder schoon en hygiënisch en dat is heel wat in een treinstation.

Maar bij deze toiletruimte blijft het niet want One Hundred Restrooms heeft al plannen om in hetzelfde Sants treinstation in oktober een tweede toiletruimte met douches te openen. Verder zijn er al overeenkomsten met het Ave hogesnelheidstrein station in Zaragoza en Alicante.

One Hundred Restrooms is niet het eerste toiletruimte bedrijf uit Nederland dat deze service aanbiedt. Dat gebeurt ook door 2TheLoo die ook diverse toiletruimtes in beheer heeft in Spanje waaronder ook in Barcelona zoals in het Maremagnum winkelcentrum en in het winkelcentrum El Triangle in hartje centrum van Barcelona.

Ga naar de inhoud