Spaanse Eurovisiesongfestival 2022 kandidaat wordt in Benidorm gekozen

Spaanse Eurovisiesongfestival 2022 kandidaat wordt in Benidorm gekozen
Beeld: RTVE

Spaanse Eurovisiesongfestival 2022 kandidaat wordt in Benidorm gekozen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

ALICANTE – De populaire kustplaats Benidorm krijgt weer even de glamour van voorbije jaren terug omdat deze badplaats de host wordt van verschillende gala’s om de nieuwe Eurovisiesongfestival 2022 kandidaat te kiezen. De Spaanse publieke zender RTVE zal verschillende gala’s, een semi-finale en een finale organiseren in Benidorm die in heel Spanje op de televisie te volgen zijn.

De glamour van een internationaal festival keert deels terug naar Benidorm. In de jaren 1959 tot 2006 was Benidorm de host van het ‘Festival Internacional de la Canción de Benidorm’ wat geïnspireerd was op het succesvolle Sanremo Music Festival. 

Het Benidorm International Song Festival was een jaarlijkse zangwedstrijd die elke zomer plaatsvond en diende om de Spaanse muziek en de badplaats Benidorm te promoten. Met name tijdens de beginjaren genoot het Benidorm festival veel bekendheid met optredens van artiesten als Julio Iglesias, Raphael, Bruno Lomas en Dúo Dinámico.

Met de gala’s, semi-finale en finale om de Eurovisiesongfestival 2022 kandidaat te kiezen moet deze glamour van vervlogen tijden weer terugkeren naar Benidorm. De opzet zal anders zijn want alle artiesten kunnen zich dit keer aanmelden waarna men een keuze maakt van zangers en zangeressen die mee mogen doen aan de shows en finales. De uiteindelijke winnaar die Spanje in Italië zal vertegenwoordigen in 2022 moet begin dat jaar bekend worden gemaakt.

Zoals bekend hoort Spanje bij de big five landen die altijd meedoen aan het Eurovisiesongfestival. Dat wil echter niet zeggen dat deze betalende deelnemende landen erg succesvol zijn want Spanje eindigde dit jaar met zanger Blas Canto en zijn lied ‘voy a quadarme’ op de 24e plaats met slechts 6 punten, wat iets beter was dan gastland Nederland dat op de 23e plaats eindigde met slechts 11 punten.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.