Search
menu
Search

We hebben aan Action naar de toekomstplannen voor Spanje gevraagd

We hebben aan Action naar de toekomstplannen voor Spanje gevraagd
Beeld: Monique Groeneveld / Action España

We hebben aan Action naar de toekomstplannen voor Spanje gevraagd

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Het leek zo veelbelovend, de spoedige opening van de Action winkels in Spanje dat sinds 2022 is begonnen. De eerste Spaanse Action winkel opende op 17 februari 2022 in Girona en inmiddels zijn er vier winkels, allemaal in Catalonië, Maar sinds de laatste opening op 14 april werd het stil. Wat is er gebeurd, komen er nog nieuwe vestigingen bij zoals in de enige Catalaanse kust provincie Tarragona zonder Action winkel? We hebben het aan general Manager van Action Start-Up en verantwoordelijke voor de groei in Spanje Monique Groeneveld gevraagd.

Action begon 2022 goed in Spanje, niet alleen omdat dit de eerste keer is dat de Nederlandse keten winkels opende in Spanje maar ook omdat de keten in ongeveer twee maanden tijd vier winkels heeft geopend. Deze zijn voorlopig nog allemaal gelegen in Catalonië, te weten in Girona (geopend op 17 februari), Sabadell (3 maart) en L’Hospitalet de Llobregat (17 maart) met als nieuwste winkel de vestiging in Figueres (14 april). Twee winkels in de provincie Barcelona en twee winkels in de provincie Girona. Zijn de provincies Tarragona of Lleida nu aan de beurt in Catalonië?

We hebben aan de general Manager van Action Start-Up en verantwoordelijke voor de uitbreiding in Spanje Monique Groeneveld gevraagd wat de plannen zijn voor de Action winkels in Spanje.

Komen er meer Action winkels in Spanje?

Ja, er komen meer Action winkels in Spanje. Omdat de eerste vier winkels in Spanje vanaf dag één een succes zijn, hebben wij bij Action besloten om verder uit te gaan breiden in Spanje. Op dit moment zijn we druk bezig met het organiseren van nieuwe vestigingen en in de komende maanden zal er meer informatie naar buiten komen. We late het de lezers van SpanjeVandaag dan meteen weten.

Waar worden de nieuwe Action winkels geopend in Spanje?

Op dit moment zijn we gefocust op het openen van meer winkels in Catalonië. We zijn in deze autonome regio begonnen met Action in Spanje vanwege Zuid-Frankrijk waar Action ook winkels en een distributiecentrum heeft. Het Noordoosten van Spanje bevindt zich dus op strategische afstand van de bestaande infrastructuur waardoor de bevoorrading van de Action winkels in Catalonië sneller en makkelijker is. 

Maar omdat we bij Action na de eerste zes maanden al gemerkt hebben dat de inwoners van Spanje de formule van Action met altijd wisselende producten tegen de laagste prijzen aanslaat, zijn we de opening van Action winkels in andere autonome regio’s aan het bestuderen. 

Wanneer komen er nieuwe Action winkels?

In de komende maanden zullen wij meer informatie bekend maken over wanneer en waar de nieuwe Action winkels geopend worden, daar kunnen we nu nog niet veel over zeggen helaas. Ons doel is om op verantwoordelijke wijze uit te breiden waarbij de kwaliteit van de winkels voorop staat. We zullen de lezers van SpanjeVandaag op tijd informeren over de nieuwe vestigingen in Spanje.

Hebben de inwoners van Spanje de Action winkels ook gevonden?

Het gaat heel goed. We zijn zeer tevreden dat we de stap hebben genomen om uit te breiden in Spanje omdat het een strategische markt is met een grote infrastructuur en een krachtige economie. Ons doel is om meer Action winkels te openen en dat de inwoners van het land de Action formule leren kennen.

De afgelopen maanden hebben we ook gemerkt dat de inwoners van Spanje op de centen letten en graag minder willen betalen voor kwalitatief goede artikelen. Daarom past ons concept van kwaliteitsproducten tegen lage prijzen perfect in Spanje.

Wat zijn de toekomstplannen van Action in Spanje?

Wat betreft Spanje hebben we in twee maanden tijd sinds februari vier Action winkels geopend in Girona, Sabadell, L’Hospitalet en Figueres. Alle vier de winkels zijn vanaf dag één een succes. Ons doel is nu om Action als merk bekend te laten worden in Spanje waarna we meer vestigingen gaan openen in Catalonië en daarbuiten in andere regio’s.

Globaal gezien zijn we als een winkel met non-food artikelen bezig met een uitbreiding in Europa en we willen het ritme handhaven in Spanje en andere landen. Daarvoor openen we onze Action winkels op strategische plaatsen wat betreft de logistiek en distributie want de efficiënte en regelmatige levering van onze producten aan de winkels hangt daar vanaf.

We kennen de uitdagingen die voor ons liggen en we weten dat we moeten beslissen hoe we ze moeten oplossen om optimale bedrijfskosten te behouden die ons in staat stellen de prijzen van onze producten laag te houden. We richten ons ook op het gebruik van moderne en duurzame oplossingen, zo hebben we dubbeldekstrailers opgenomen waarmee we tot 60% meer goederen kunnen vervoeren. Groene technologie in distributiecentra en winkels is een prioriteit voor ons. We zijn van plan om steeds meer biologische producten en producten met FSC-, BCI-, Fairtrade-, Biologische of UTZ-certificering in onze winkels te hebben.

De redactie van SpanjeVandaag bedankt Monique Groeneveld voor dit interview dat tot stand is gekomen met de medewerking van PR Garage.

Ga naar de inhoud