Search
menu
Search

Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (69)

Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (69)
Beeld: ingezonden

Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (69)

Dit artikel is 7 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

INTRO: In oktober 2020 kopen Tom en Danielle van Leeuwen in Rodriguillo, Alicante een prachtig oud herenhuis met twee bodega’s en een flinke tuin van meer dan 250 jaar oud. Voordat ze er kunnen wonen, heeft het huis eerst een grondige renovatie nodig. Casa Rodriquillo wordt een B&B met in één van de bodegas een curiosawinkel, genaamd La Bodega de los Recuerdos. Volg de belevenissen van dit stel in hun Spaanse leven, in tekst en video.

De afgelopen week hadden we echt weer -zoals je op tv ziet-, een ‘Ik Vertrek’ moment. De gasten die op donderdag zouden arriveren, hadden gevraagd of ze al wat eerder dan de inchecktijd mochten aankomen en dan alvast van het zwembad gebruik mochten maken. We hadden rond 12 uur afgesproken… Wij waren beiden om 6 uur uit bed gegaan. Er was namelijk nog best wat werk te doen voordat het op orde zou zijn voor de gasten. Laatste stukje antiworteldoek neerleggen, grind uitharken, tuin opruimen en huis schoonmaken. We waren nog heel druk met van alles en toen ging om 11 uur de bel… De gasten!! Pfff, dan is het even snel schakelen. Beiden waren we nog in onze kluskleding, flink bezweet en ook de klusjesmannen waren nog aanwezig.

Even diep ademhalen en met de grootste glimlach die we konden vinden de deur open gemaakt. Gelukkig bleken het super relaxte mensen en vonden ze het geen probleem! Ze waren blij verrast dat hun kamer al schoon was en dat ze hun spullen op de kamer konden zetten. Vervolgens gingen ze gelijk op pad. Het zijn Spaanse gasten en ze zijn op zoek naar een huis in een van de gehuchten van Pinoso. Ze wonen nu in Alicante en willen graag wat rustiger gaan wonen. Op de vraag; waarom Pinoso? Het blijkt dat Pinoso een heel goed onderwijssysteem heeft, de beste van de provincie Alicante.

We hebben ooit bedacht dat we een B&B wilden beginnen en dat ons dit leuk leek. Nu we gasten aan het ontvangen zijn, is het nog leuker dan we hadden gedacht. Het contact met de mensen en de band die je opbouwt is echt heel leuk. Gelukkig maar, anders hadden we nu een probleem. Wat we ook heel bijzonder vinden is dat een groot deel van onze gasten Spaans is. Dat hadden we niet verwacht. Mensen vanuit de grote steden die lekker een paar dagen de provincie in trekken en willen ontspannen.

Mensen stellen natuurlijk veel vragen over onze accommodatie en een veelgestelde vraag is of er een keuken ter beschikking is. Dit is helaas voor de gasten nog niet geval, maar we beseffen ons dat we hier de komende maanden prioriteit aan moeten gaan geven. Het plan is om voor de gasten een buitenkeuken te gaan maken. Er is al wel een BBQ die gasten mogen gebruiken en afgelopen week werd deze voor de eerste keer door een gast gebruikt. Het leuke is dan dat ze vragen of wij mee willen eten en dat is wel bijzonder om mee te maken. Zo zit je dan spontaan gezellig worstjes mee te eten en een potje schaak te spelen met de gasten. Heerlijk!! Hasta luego, Tom y Danielle.

Tom, Danielle en Donja verbouwen sinds 2018 een oud herenhuis met bodega in de provincie Alicante tot een B&B met curiosawinkel en vertellen hier elke week hun avonturen maar ook op hun eigen website Casa Rodriguillo is veel informatie te vinden terwijl op het YouTube kanaal tientallen leuke en informatieve video’s te bekijken zijn of bezoek eens de Antiek & Vintage shop als je in de buurt bent.

Ga naar de inhoud