Nederlandse toerist in Torremolinos overleden door eigen auto

Nederlandse toerist in Torremolinos overleden door eigen auto
Beeld: Junta de Andalucía / web

Nederlandse toerist in Torremolinos overleden door eigen auto

Dit artikel is 12 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Een 36-jarige Nederlandse toerist is tragisch om het leven gekomen in een parkeergarage in Torremolinos. De man bracht samen met zijn familie en vrienden een dag door in het gebied van La Carihuela toen het ongeluk gebeurde. Volgens ooggetuigen stond de man buiten zijn auto met automatische versnellingsbak, en had hij mogelijk de parkeermodus niet ingeschakeld. Hierdoor schoot de auto onverwacht naar voren en drukte hem tegen een van de geïnstalleerde hekken. Ondanks deze getuigenissen zal een lopend politieonderzoek door de Nationale Politie de precieze omstandigheden van het ongeluk moeten bepalen.

De man was met zijn vrouw en hun twee minderjarige kinderen op vakantie in een villa in de gemeente Ojén. Ze waren naar La Carihuela gegaan om tijd door te brengen met vrienden, die getuige waren van het vreselijke ongeval. Het incident vond plaats om ongeveer 16.30 uur op de bovenste verdieping van de parkeergarage aan de Los Nidos straat. Een van deze vrienden, die bij de bestuurder was op het moment van het ongeluk, belde de hulpdiensten om te rapporteren wat er was gebeurd, aldus dezelfde bronnen die werden geraadpleegd.

Het personeel van het Amaragua Hotel, dat naast de parkeergarage is gelegen waar het ongeval plaatsvond, bevestigt dat ze onmiddellijk assistentie verleenden toen ze werden geïnformeerd over het incident. “De ambulance arriveerde, maar er was niets wat we konden doen,” zei de manager van het hotel. De hulpdiensten konden alleen de dood van het slachtoffer vaststellen. Werknemers zijn donderdag naar de plaats van het ongeval gegaan om het beschadigde gebied te herstellen en de schade veroorzaakt door de impact van de auto op het hek te repareren.

Ga naar de inhoud