Bloemenzee voor slachtoffers terroristische aanslag op de Ramblas weggehaald

Wikimedia
Beeld: Wikimedia

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

BARCELONA – De gemeente Barcelona is deze maandag begonnen met het weghalen van de duizenden bloemen, beertjes, kaarten etc. die mensen hebben achtergelaten op de Ramblas van Barcelona, op de plaatsen waar 14 personen zijn overleden bij de terroristische aanslag op 17 augustus. Alles wat wordt weggehaald zal naar een centrale plaats gebracht worden waar men daarna alles kan bekijken en ook weer bloemen etc. kan achterlaten.

Een van de redenen dat de gemeente alles heeft weggehaald is omdat men weer wil doorgaan met de orde van de dag. Daarnaast was de hoeveelheid bloemen zo groot geworden dat de Ramblas bijna onbegaanbaar was geworden. Tijdens het weghalen van alle spullen die zijn achtergelaten wordt alles genoteerd zodat er niets verloren gaat. Het gaat om tientallen plaatsen in de stad waar de inwoners van Barcelona geïmproviseerde altars hadden gecreëerd

Volgens de verantwoordelijke ambtenaar van het district Ciutat Vella is het weghalen en verplaatsen van de bloemen, beertjes, kaarten, kaarsen, ballonnen et. nodig om de Ramblas weer op 100% te laten meedraaien. Daarnaast zijn er nu zoveel bloemen dat de veiligheid in gevaar komt omdat de Ramblas op sommige stukken onbegaanbaar is geworden.

Het is nog niet helemaal bekend waar alle spullen naartoe worden gebracht, iets wat men hoopt snel bekend te kunnen maken. Wel heeft de gemeente al eerder aangegeven dat er een soort van herdenkingsbeeld of iets soortgelijks aangebracht zal worden op de Ramblas ter nagedachtenis aan de overleden personen.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

Reageer op dit artikel

  Abonneren  
Abonneren op
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.