Deel van vliegtuig betrokken bij de Los Rodeos vliegramp in 1977 op Tenerife gevonden

Wikimedia
Beeld: Wikimedia

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

TENERIFE – Op 23 augustus 2018, 41 jaar na het fatale ongeval tussen KLM en Pan Am vliegtuigen, heeft een inwoner van een woning die bezig was in zijn tuin in de gemeente La Laguna op Tenerife bij toeval na een struikeling een stuk metaal gevonden. Die woning is op ongeveer 4 kilometer gelegen van het vliegveld Los Rodeos op Tenerife. Na melding van deze vondst bij de politie constateerde deze dat er een lage radioactiviteit was waarop de woning werd ontruimd.

Het stuk metaal is ongeveer 50 centimeter groot, met een donkergrijze kleur met aan de linkerkant de tekst “Unauthorized alterations”. Na onderzoek is gebleken dat dit stuk metaal afkomstig is van een van de twee vliegtuigen die betrokken waren bij het tot nu toe grootste vliegtuig ongeluk ter wereld, dat van een Nederlands KLM vliegtuig met een Amerikaans Pan Am vliegtuig waarbij 583 mensen om het leven kwamen en slechts 60 mensen de ramp overleefden.

Aangezien de TEDAX (explosieven) experts van de politie constateerden dat er een lage radioactieve straling was werd door de politie besloten de inwoners van de woning te evacueren. Na een uitvoerig onderzoek bleek echter dat er geen gevaar voor de gezondheid was waarna de inwoners weer terug konden keren.

Uiteindelijk bleek het om een deel van een contragewicht gaat, iets wat gebruikt werd in de bediening van een commercieel vliegtuig. Dat tegengewicht is vervaardigd met verarmd uranium wat een stof is met een lage radioactiviteit. Het is onbekend of dit stuk metaal afkomstig is van het KLM toestel of van het Pan Am vliegtuig.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.