skip to Main Content
Deel van vliegtuig betrokken bij de Los Rodeos vliegramp in 1977 op Tenerife gevonden
20 Minutos

Deel van vliegtuig betrokken bij de Los Rodeos vliegramp in 1977 op Tenerife gevonden

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Deel van vliegtuig van Los Rodeos vliegramp gevonden

20 Minutos

TENERIFE – Op 23 augustus 2018, 41 jaar na het fatale ongeval tussen KLM en Pan Am vliegtuigen, heeft een inwoner van een woning die bezig was in zijn tuin in de gemeente La Laguna op Tenerife bij toeval na een struikeling een stuk metaal gevonden. Die woning is op ongeveer 4 kilometer gelegen van het vliegveld Los Rodeos op Tenerife. Na melding van deze vondst bij de politie constateerde deze dat er een lage radioactiviteit was waarop de woning werd ontruimd.

Het stuk metaal is ongeveer 50 centimeter groot, met een donkergrijze kleur met aan de linkerkant de tekst “Unauthorized alterations”. Na onderzoek is gebleken dat dit stuk metaal afkomstig is van een van de twee vliegtuigen die betrokken waren bij het tot nu toe grootste vliegtuig ongeluk ter wereld, dat van een Nederlands KLM vliegtuig met een Amerikaans Pan Am vliegtuig waarbij 583 mensen om het leven kwamen en slechts 60 mensen de ramp overleefden.

Aangezien de TEDAX (explosieven) experts van de politie constateerden dat er een lage radioactieve straling was werd door de politie besloten de inwoners van de woning te evacueren. Na een uitvoerig onderzoek bleek echter dat er geen gevaar voor de gezondheid was waarna de inwoners weer terug konden keren.

[su_note note_color=”#FFE0B2″]Leestip: 40 jaar geleden vond op Tenerife de grootste vliegtuigramp ooit plaats[/su_note]

Uiteindelijk bleek het om een deel van een contragewicht gaat, iets wat gebruikt werd in de bediening van een commercieel vliegtuig. Dat tegengewicht is vervaardigd met verarmd uranium wat een stof is met een lage radioactiviteit. Het is onbekend of dit stuk metaal afkomstig is van het KLM toestel of van het Pan Am vliegtuig.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken