Grote brand in toeristisch centrum Estepona

Grote brand in toeristisch centrum Estepona
Beeld: Diario Sur / Twitter

Grote brand in toeristisch centrum Estepona

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – Sinds 13:45 uur zaterdagmiddag zorgt een grote uitslaande brand in het toeristische centrum Laguna Village in Estepona aan de Costa del Sol voor veel schade. De brand heeft tot op het moment van schrijven al veel verwoest door de bekende strandbar Puro Beach, het luxe winkelcentrum Laguna Village naast hotel Kempinski en diverse woningen te vernietigen of beschadigen.

Tientallen brandweerlieden, diverse blushelikopters en blusvliegtuigen zijn bezig de vuurzee in Estepona onder controle te krijgen. Het toeristische centrum of winkelcentrum Laguna Village met diverse restaurants, winkels en een beach club is compleet verwoest volgens de lokale kranten. Ook het het hotel Kempinski en diverse woningen werden door de brand getroffen.  

Volgens de brandweer is de brand ontstaan in het natuurgebied Río Padrón nabij het winkelcentrum in Estepona. Het lijkt erop dat een kleine brand door de wind en de hitte snel om zich heen kon grijpen waardoor de vuurzee om zich heen kon grijpen en alles op zijn pad verwoest.

In het gebied was veel paniek omdat de brand is ontstaan ten tijde van de lunchtijd en er vanwege het weekend veel mensen aanwezig waren. Op dit momnet is niets bekend over eventueel gewonden maar er is wel veel schade en een enorme rookontwikkeling.

https://twitter.com/frannsiless_/status/1299708661078597632
https://twitter.com/frannsiless_/status/1299718473778704389
Ga naar de inhoud