Search
menu
Search

Mini tornado, regen en hagel zorgen voor veel schade op Mallorca

Mini tornado, regen en hagel zorgen voor veel schade op Mallorca
Beeld: Twitter

Mini tornado, regen en hagel zorgen voor veel schade op Mallorca

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

PALMA – Het Balearen eiland Mallorca heeft deze zaterdag te maken gehad met de gevolgen van een zogenaamde ‘cap de fiblo’ wat een tornado is in het Catalaans. Vanwege deze storm moesten diverse wegen op het eiland worden gesloten omdat er overstromingen en omgevallen bomen of afgebroken takken waren. Met name de Serra de Tramuntana is getroffen.

Het heeft enorme geregend en gehageld op Mallorca maar ook de wind heeft voor veel problemen gezorgd. Zo erg dat een kleine tornado met meer dan genoeg kracht voor veel schade zorgde. 

Het was al voorspeld dat het weer zou veranderen en de temperaturen zouden dalen terwijl de regen voor problemen kon zorgen maar een tornado en hagel had men niet verwacht op Mallorca.

Met name het noorden van Mallorca en het Tramuntana gebergte werd hard getroffen door de harde wind, regen en hagel. Zo hadden de gemeenten Bunyola, Valldemossa, Sóller, Escorca, Andratx en Calvià te maken met problemen.

De tornado zorgde echter voor de meeste problemen in Port des Canonge en Banyalbufar waar wegen werden gesloten vanwege omgevallen bomen, afgebroken takken en kleine aardverschuivingen of overstromingen.

Daarnaast heeft het op sommige plaatsen enorm gehageld met grote hagelstenen zoals op een foto hieronder te zien is.

Ga naar de inhoud