Nieuw op de NL-televisie: Brieven aan de rest van Spanje

Nieuw op de NL-televisie: Brieven aan de rest van Spanje
Beeld: Twitter

Nieuw op de NL-televisie: Brieven aan de rest van Spanje

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Vanaf zondag 29 augustus is op de Nederlandse televisiezender NPO-2 het nieuwe tv-programma ‘Brieven aan de rest van Spanje’ te zien. Stef Biemans reist door Spanje en vraagt aan de bevolking naar verhalen en het nieuws. Het nieuwe tv-programma bestaande uit zes brieven/afleveringen is een vervolg op ‘Brieven aan Andalusië’.

In de nieuwe serie ‘Brieven aan de rest van Spanje‘ stelt Stef Biemans vragen over de verhalen die het afgelopen jaar het Spaanse nieuws beheersten. Zo zag hij hoe migranten op de Canarische Eilanden aankwamen, hoe in Baskenland het jubileum gevierd werd waarop ETA haar wapens neerlegde, hoe de Madrileense horeca zich mengde in de lokale verkiezingen, hoe de Galiciërs riepen om aandacht zonder hun stem te verheffen en hoe de stierenvechters klaagden over gebrek aan werk door de pandemie. 

‘Brieven aan de rest van Spanje’ is een serie over een verdeeld land, waarin Biemans middels de handgeschreven brief iets van de Spaanse ziel probeert bloot te leggen. Het is een vervolg op ‘Brieven aan Andalusië’ waarvoor Biemans afgelopen jaar een Zilveren Nipkowschijf ontving.

Drie jaar geleden is presentator/journalist/programmamaker Stef Biemans vanwege de onrust in Nicaragua (zijn woonplaats destijds) vrij plotseling met zijn gezin in Andalusië, Spanje neergestreken. Om de Andalusiërs te leren kennen stuurde hij hen brieven waarin hij vragen stelde over de streek. Van de antwoorden van de Andalusiërs heeft hij veel geleerd, maar hij is er vooral nog nieuwsgieriger van geworden. Nieuwsgierig naar al die andere Spanjaarden… die vanaf zondag 29 augustus om 20.25 uur op NPO-2 te zien zijn.

Ga naar de inhoud