Nieuw op de NL-televisie: Brieven aan de rest van Spanje

Nieuw op de NL-televisie: Brieven aan de rest van Spanje
Beeld: Twitter

Nieuw op de NL-televisie: Brieven aan de rest van Spanje

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Vanaf zondag 29 augustus is op de Nederlandse televisiezender NPO-2 het nieuwe tv-programma ‘Brieven aan de rest van Spanje’ te zien. Stef Biemans reist door Spanje en vraagt aan de bevolking naar verhalen en het nieuws. Het nieuwe tv-programma bestaande uit zes brieven/afleveringen is een vervolg op ‘Brieven aan Andalusië’.

In de nieuwe serie ‘Brieven aan de rest van Spanje‘ stelt Stef Biemans vragen over de verhalen die het afgelopen jaar het Spaanse nieuws beheersten. Zo zag hij hoe migranten op de Canarische Eilanden aankwamen, hoe in Baskenland het jubileum gevierd werd waarop ETA haar wapens neerlegde, hoe de Madrileense horeca zich mengde in de lokale verkiezingen, hoe de Galiciërs riepen om aandacht zonder hun stem te verheffen en hoe de stierenvechters klaagden over gebrek aan werk door de pandemie. 

‘Brieven aan de rest van Spanje’ is een serie over een verdeeld land, waarin Biemans middels de handgeschreven brief iets van de Spaanse ziel probeert bloot te leggen. Het is een vervolg op ‘Brieven aan Andalusië’ waarvoor Biemans afgelopen jaar een Zilveren Nipkowschijf ontving.

Drie jaar geleden is presentator/journalist/programmamaker Stef Biemans vanwege de onrust in Nicaragua (zijn woonplaats destijds) vrij plotseling met zijn gezin in Andalusië, Spanje neergestreken. Om de Andalusiërs te leren kennen stuurde hij hen brieven waarin hij vragen stelde over de streek. Van de antwoorden van de Andalusiërs heeft hij veel geleerd, maar hij is er vooral nog nieuwsgieriger van geworden. Nieuwsgierig naar al die andere Spanjaarden… die vanaf zondag 29 augustus om 20.25 uur op NPO-2 te zien zijn.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.