Buitenlandse toerist op scootmobiel overleden na val van rotsen in natuurpark Serra Gelada in Benidorm

Buitenlandse toerist op scootmobiel overleden na val van rosten in natuurpark Serra Gelada in Benidorm
Beeld: @BomberosDipuALC / twitter

Buitenlandse toerist op scootmobiel overleden na val van rotsen in natuurpark Serra Gelada in Benidorm

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – Een buitenlandse toerist is in Benidorm overleden nadat ze met haar scootmobiel van de rotsen in het natuurpark Serra Gelada viel. De vrouw raakte van de weg af die naar het kruis leidt. De 58-jarige scootmobiel rijdster overleefde de val niet terwijl haar 8-jarig kleinkind gewond raakte. De opa en moeder van het kind bleven ongedeerd.

Het ongeval gebeurde zondagmiddag rond 16 uur toen een 58-jarige Britse vrouw op haar scootmobiel op de toegangsweg tot het kruis (Cruz) in het natuurpark Serra Gelada reed, de avenida del alcalde Manuel Catalán Chana achter de gebouwen Gemelos 28 en Villamarina. Door nog onbekende oorzaak raakte ze echter van de weg en viel ze met haar scootmobiel diverse meters van de rotsen. 

Haar kleinkind van 8 jaar zat bij haar op de gehuurde scootmobiel en raakte gewond bij het ongeval. De moeder en opa van het kind bleven ongedeerd en konden alarm slaan terwijl een andere persoon die ook op een gehuurde scootmobiel reed probeerde de vrouw te redden maar daarbij ook lichtgewond raakte.

Uiteindelijk was het de brandweer die niets anders kon doen dan het stoffelijk overschot van de 58-jarige Britse vrouw te bergen uit een moeilijk begaanbaar gebied. Het ambulancepersoneel zorgde voor het kind en de gewonde man terwijl de moeder en opa door de lokale politie werden opgevangen. 

  • redding2
  • redding3
  • redding4
  • Buitenlandse toerist op scootmobiel overleden na val van rosten in natuurpark Serra Gelada in Benidorm
Ga naar de inhoud